2024.05.06, Hétfő
Labdarúgó MOL Magyar Kupa - A Paks győzelmével negyeddöntős
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Labdarúgó MOL Magyar Kupa - A Paks győzelmével negyeddöntős

MTI

2024.03.01. 09:47

Hosszabbításos meccsen az Újpest 2-1-es legyőzésével lépett tovább a tolnai csapat a kupaküzdelmekben.

Utolsóként a Paks jutott negyeddöntőbe a labdarúgó MOL Magyar Kupában, miután csütörtök este hosszabbításos mérkőzésen 2-1-re legyőzte idegenben az Újpestet.
 


Elveszítette a Paks előnyét a második félidő elején

A vendéglátó újpestiek - az eltiltott Mészöly Géza vezetőedző nélkül - kezdték aktívabban a mérkőzést, így aztán némileg váratlan volt, hogy a bajnokságban éllovas Paks a 21. percben az első komolyabb támadásából gólt szerzett. A szünetig a hazaiaknak nem sikerült áttörniük a paksi védelmet, fordulás után viszont hamar, két perc alatt összejött nekik az egyenlítés.
 


A kihagyott paksi büntető után túlóráztak a csapatok    

A folytatásban a hármas cserével felfrissített vendégek többet birtokolták a labdát, mezőnyfölényük azonban meddő volt. A hajrában aztán egyre inkább beszorult a saját tizenhatosára az Újpest, amelynek szurkolói a ráadás perceiben izgulhattak, videobírós ellenőrzés után ugyanis tizenegyeshez jutott a Paks. Mezei büntetőjét viszont a 96. percben a jó irányba vetődő Banai kapus kivédte, ezzel hosszabbításra mentette a találkozót.

A hosszabbítás második félidejében dőlt el a továbbjutás

A kétszer 15 perces ráadás második felében egyszer villant a rutinos, csereként beállt Böde-Könyves duó, előbbi jól ugratta ki utóbbit, aki ugyan nem tudta pontosan átvenni a labdát, de így is megtartotta, és védője mellől laposan a hosszú sarokba lőtt 15 méterről.
 


Kupasorsolás: A Paks a Vasassal játszik 

A negyeddöntő párosítását az M4 Sport stúdiójában még csütörtök este kisorsolták, ennek értelmében a bajnoki címvédő Ferencváros a tavalyi kupagyőztes Zalaegerszeget búcsúztató Diósgyőr vendége lesz, míg Kisvárdára az MTK látogat. A versenyben maradt két másodosztályú együttes közül az NB II-ben listavezető Nyíregyháza a Kecskemétet, a Vasas pedig a Paksot kapta ellenfélnek.
A negyeddöntős mérkőzések hivatalos játéknapja április 3.

MOL Magyar Kupa, a negyeddöntő párosítása:

Kisvárda Master Good-MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)-Kecskeméti TE
Diósgyőri VTK-Ferencvárosi TC
Vasas FC (NB II)-Paksi FC

Helyi hírekPaksPaks FClabdarúgásMOL Magyar Kupakupasorsolás