2024.04.29, Hétfő
Bognár György: európai kupaszereplésről, bajnoki címről fölösleges beszélni
Illusztráció, unsplash.com

Bognár György: európai kupaszereplésről, bajnoki címről fölösleges beszélni

MTI

2023.12.16. 10:00

Bajnoki címről, nemzetközi kupaszereplésről fölösleges beszélni, a Paks számára az ötödik hely környéke a realitás - véli Bognár György, az évet a labdarúgó OTP Bank Ligában élen záró tolnaiak vezetőedzője.

Hirdetés

Az M4 Sportnak nyilatkozva úgy vélekedett, értékelni kell az eddigi időszakot, de csak kis lépésekkel érdemes előre haladni, aztán majd kiderül, mi lesz a végén. "Minden évben volt sanszunk arra, hogy olyan helyezést érjünk el, hogy a nemzetközi kupában induljunk, de mindig lecsúsztunk egy hajszállal. Ezt a mostani eredményt meg kell becsülni, de nagyon nehéz tavasz elé nézünk. Az ötödik hely környéke a realitás a Paksnak" - fogalmazott a tréner. Szerinte nem az a valós kép, amit jelenleg mutat a tabella.

"Hogy kicsit jobban sikerült ez az ősz, az meglepő számunkra is, mert ennyire kiegyensúlyozott teljesítményt az elmúlt években nem tudtunk hozni. Korábban voltak nagyon jó periódusaink, de volt két-három meccses defekt is. Ami fontos, ugyanúgy kezeljük a vereségeket, mint a győzelmeket, nem értékeljük túl magunkat" - mondta.

Kiemelte a csapategységet, illetve azt, hogy a Ferencvárostól augusztus végén elszenvedett 6-1-es vereség után rájöttek, hogy nem szabad annyira nyíltan futballozni, mint ahogy addig tették. Onnantól masszívabb középpályával próbálnak játszani, eggyel kevesebb támadóval. Aztán a védelem is összeállt, a középpálya is működött, véleménye szerint így került egyensúlyba a csapat.

Úgy véli, a Paks sikerének a kulcsa a stílusa, az, hogy nem kontrákra alapozva játszik, hanem kezdeményezőként lép fel és az egész pályán letámad, nyíltabban felvállalja a labdaszerzést az ellenfél térfelén.

A Paks a hét végi, idei utolsó forduló eredményeitől függően az élen zárja az évet, miután vasárnap, hazai pályán 3-2-re legyőzte a Ferencvárost. Ezzel kapcsolatban, a fővárosi csapat vezetőedzőjével, Dejan Stankoviccsal ért egyet, aki úgy fogalmazott: három pontot vesztettek, nem a bajnokságot. Bognár szerint az FTC "egészen biztosan bajnok tud lenni", mert ha nem szerepel majd a nemzetközi kupában, nem kell két fronton helytállnia és kevesebb lesz a sérültje, akkor a játékoskerete kiemelkedő. Aztán második már mindenki lehet - tette hozzá -, de példaként említette a jobb lehetőségekkel rendelkező és jó futballt játszó Debrecent, illetve Puskás Akadémiát, s ezt a két csapatot papíron maguk elé sorolta.

"És akkor máris ott vagyunk, hogy negyedik-ötödik hely. Hosszú még a szezon, azt gondolom, korai lenne bármilyen nemzetközi kupáról beszélni" - szögezte le.

Elárulta, hogy nagy mozgásra a télen a keretet illetően nem kell számítani, de egy befejező csatárra szükségük lehet.

Helyi hírekPaksi FCPakslabdarúgás