2024.05.03, Péntek
Szemüveggyártásban fejlődik a Sasvári Kft.: új eszközökkel szolgálja ki Pakst és Szekszárdot
Illusztráció, unsplash.com

Szemüveggyártásban fejlődik a Sasvári Kft.: új eszközökkel szolgálja ki Pakst és Szekszárdot

MTI

2023.07.10. 10:41

Több mint 400 millió forintos fejlesztést hajt végre az optikai üzlethálózatot működtető, esztergomi Sasvári Kft. - közölte a cég az MTI-vel.

A Sasvári Kft. a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program Plusz 246  millió forintos támogatásával harminckét, magas technológiai színvonalat képviselő eszközzel fejleszti és bővíti vállalkozását az orvosieszköz-gyártásban - írták a közleményben. A Ginop-támogatás a projekt értékének 55 százaléka.

Az új eszközökkel - többek között szemészeti vizsgálóegységekkel, dioptriamérőkkel, funduskamerákkal -  a kft. képes lesz kielégíteni Pakson és Szekszárdon a szemüvegek iránti növekvő igényeket.

A projekt részeként informatikai eszközöket is beszereztek az adatok rögzítésére és a vizsgáló berendezések vezérlésére - tették hozzá.

A 135 alkalmazottat foglalkoztató cégnél a beruházás 95 munkahely megőrzéséhez járul hozzá, és közlésük szerint tízszázalékos árbevétel-növekedést várnak tőle.

A 18 üzletből álló Optic World hálózatot működtető kft. 2022-ben 2,69 milliárd forint nettó árbevételt és 328 millió forint adózott eredményt ért el, a társaság tájékoztatása szerint az árbevétel idén várhatóan 2,9 milliárd forintra nő.

Helyi hírekSzekszárdPaksSasvári Kft.