2024.04.19, Péntek
A lakosság bevonásával és segítségével mérik fel a veszélyes fákat Szekszárdon
Illusztráció, unslpash.com

A lakosság bevonásával és segítségével mérik fel a veszélyes fákat Szekszárdon

szekszard.hu

2023.02.19. 10:00

A Fidesz frakció kezdeményezésére Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése elfogadta, hogy a Polgármesteri Hivatal – felkészülve a várható hasonló időjárási jelenségekre – kezdeményezze a köz- és magánterületen található, rossz állapotúnak tűnő fák felmérését.

Hirdetés

A 2023. február elején kialakult viharos időjárás több, a városban található fát kidöntött, veszélyeztetve ezzel az élet- és vagyonbiztonságot, károkat okozva köz- és magántulajdonban egyaránt. A Fidesz frakció kezdeményezésére Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése elfogadta, hogy a Polgármesteri Hivatal – felkészülve a várható hasonló időjárási jelenségekre – kezdeményezze a köz- és magánterületen található, rossz állapotúnak tűnő fák felmérését.

A vizsgálat elsődlegesen a veszélyes, vagy más okból kockázatosnak vélt egyedeket érinti - olvasható Szekszárd városi honlapján.

Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a felmérést a lakosság bevonásával és segítségével kívánja elvégezni.

A hivatal kéri, hogy akinek veszélyes, vagy kockázatosnak ítélt fáról van tudomása, az jelezze telefonon a 74/504-177 számon, vagy e-mailben a [email protected] címen (Lehetőség szerint fényképpel a fáról és egy telefonos elérhetőséggel a helyszín esetleges későbbi pontosítása miatt.)

A Polgármesteri Hivatal lehetőséget biztosít a magántelkeken, magánszemélyek tulajdonában lévő veszélyes fák vizsgálatára is. Ilyen esetben elsősorban a tulajdonosok bejelentését várjuk, hiszen csak akkor tudunk eljárni, ha a tulajdonos is partner a vizsgálat lefolytatásában.

(Amennyiben a vizsgálat megállapítja, hogy indokolt a kivágás, akkor annak végrehajtásáról a tulajdonosnak kell gondoskodnia a saját költségére.)

Helyi hírekSzekszárdközterületfelmérés