2024.03.19, Kedd
Női kosárlabda Euroliga - Elveszítette első hazai meccsét a Szekszárd
Kép: kscszekszard.hu

Női kosárlabda Euroliga - Elveszítette első hazai meccsét a Szekszárd

MTI

2021.10.14. 14:15

A selejtezőből főtáblára jutott szekszárdiak a múlt héten Velencében vívták fennállásuk első Euroliga-mérkőzését, és 80-59-re kikaptak.

Hirdetés

Az újonc Szekszárd hazai pályán hét ponttal kikapott a francia BLMA-tól szerdán a női kosárlabda Euroliga második fordulójában.

Eredmény:
Női Euroliga, 2. forduló, A csoport:
Atomerőmű KSC Szekszárd-BLMA (francia) 65-72 (15-15, 17-20, 19-18, 14-19)
A magyar csapat legjobb dobói: Milic 20, Goree 11, Studer 10

A selejtezőből főtáblára jutott szekszárdiak a múlt héten Velencében vívták fennállásuk első Euroliga-mérkőzését, és 80-59-re kikaptak. A bajnoki döntős tolnaiak a hétvégén negyedik meccsüket is megnyerték az NB I-ben, a montpellier-i BLMA viszont 80-48-as vereséget szenvedett a Villeneuve d'Ascq-tól, és két forduló után 1/1-es mérleggel áll a francia pontvadászatban. Az ellenfelet vigasztalhatta, hogy a múlt héten 75-74-re legyőzte a cseh USK Prahát a nemzetközi nyitányon.

Karnyújtásnyira volt a győzelem

A két együttes 2017-ben már találkozott az Euroliga selejtezőjében, akkor a KSC 80-79-es hazai győzelem után 86-71-re kikapott idegenben, így a franciák kerültek a főtáblára. A szerdai meccs nyitónegyedében kiegyenlített játék folyt a pályán, a nyáron érkezett bosnyák Nikolina Milicre építő hazaiak ügyesen kompenzálták, hogy a magyar válogatott Goree Cyesha és Studer Ágnes faultproblémák miatt a kispadra kényszerült. Djokics Zseljko vezetőedző együttese a folytatásban agresszívebb stílusra váltott, és innentől a franciák igyekeztek tartani a lépést. A nagyszünetben 32-35 volt az állás.

Térfélcsere után újra rákapcsoltak a házigazdák, s a klub tiszteletére fehér pólóban érkezett szurkolók ovációja közepette 14-7-tel kezdte a harmadik szakaszt. A mezőny legjobbja, Milic ekkor már 18 pontnál tartott, ám néhány hiba miatt a harmadik negyed végén is a rivális volt előrébb (51-53).

A záró játékrészben öt ponttal elhúzott a BLMA, majd az utolsó két perc 65-66-ról indult. Ana Maria Filip triplája sorsdöntőnek bizonyult, a hajrában gólképtelen tolnaiak pedig 0/2-re rontották győzelmi mérlegüket az alapszakaszban.

A Szekszárd jövő szerdán a cseh USK Prahához látogat az Euroliga harmadik fordulójában.

A kontinentális elitsorozat főtábláján két nyolcas csoportban zajlanak a küzdelmek. Az első négy helyezett a negyeddöntőben folytatja, az 5-6. helyezett pedig az Európa Kupa negyeddöntőjébe kerül.

Helyi hírekkosárlabdaSzekszárdAtomerőmű KSC Szekszárdsport