2021.10.27, Szerda
Szekszárdon is megrendezik vasárnap a Nagy Táncválasztót
Illusztráció: unsplash.com

Szekszárdon is megrendezik vasárnap a Nagy Táncválasztót

MTI

2021.09.21. 16:53

A program célja, hogy az ingyenes táncórákkal elérhetővé tegye gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályok számára a választás lehetőségét. A program során több mint 40 táncstílus kipróbálására lesz lehetőség.

Hirdetés

Az ország 11 városában rendezik meg vasárnap a Nagy Táncválasztót, amelyen mintegy 60 táncpedagógus közreműködésével, több mint 40 táncstílus kipróbálására van lehetőség.

A Táncpedagógusok Országos Szövetsége szervezésében az idén Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Kőszegen, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Szekszárdon, Budapesten és Sopronban várják az érdeklődőket, akik az egész napos program során ingyenes táncórákon, kerekasztal beszélgetéseken, táncfilm vetítéseken és táncelőadásokon is részt vehetnek.

Az április 29-ei tánc világnapja alkalmából 2019-ben hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az első Nagy Táncválasztó workshopot, amely mára több ezres közösséggé vált - olvasható a szervezők közleményében.

Mint írják, a Válaszd a táncot! Válassz egy táncot! szlogennel meghirdetett program célja, hogy az ingyenes táncórákkal elérhetővé tegye gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályok számára a választás lehetőségét.


Gálaműsorral is készülnek a szerzvezők Szekszárdon

A táncműfajok megismertetésén túl fontos a tánc és mozgás széles körű népszerűsítése, hogy minél többen a táncban találhassák meg az egészséges életmódhoz, a tudatos mozgáshoz és a közösségi élményhez vezető utat - írják a közleményben. A Nagy Táncválasztó esemény regionális helyszínei Sopron csatlakozásával tovább bővültek, Budapesten pedig az idén a Budapest Táncszínház Depó Stúdiója ad lehetőséget a kreatív balettet, a kortárs táncot, a Limón-technikát és az 1970-es évek disco-korszakát idéző waacking táncstílust megismerni vágyók számára.

Szekszárdon a PTE Rákóczi úti kampusza ad otthon a Nagy Táncválasztónak, ahol az amerikai jazz, a Berczik-technika, a klasszikus balett és a kortárs tánc órák mellett délután gálaműsorral is készülnek a szervezők.

Az esemény valamennyi helyszínen ingyenes, a workshopokon történő részvétel regisztrációhoz kötött. A járványügyi szabályok miatt a táncórákon limitált létszámú érdeklődőt fogadnak.

Regisztrálni szeptember 25-én 22 óráig az esemény honlapján, a www.nagytancvalaszto.hu oldalon, az adott város órarendjét ismertető felületen lehet.

Helyi hírekSzekszárdtánchagyományteremtésNagy Táncválasztórendezvény