2022.08.15, Hétfő
Női kosárlabda Euroliga - Győzelemmel kezdte a selejtezőt a Szekszárd
Kép: kscszekszard.hu

Női kosárlabda Euroliga - Győzelemmel kezdte a selejtezőt a Szekszárd

MTI

2021.09.22. 16:48

Amennyiben a Szekszárd szerdán is győz, az El-főtáblára kerül.

Hirdetés

Az Atomerőmű KSC Szekszárd 80-70-re legyőzte a török Kayserit kedden a női kosárlabda Euroliga sepsiszentgyörgyi selejtezőtornájának első mérkőzésén.

A bajnoki ezüstérmes tolnaiak 2017-ben és 2018-ban nem jutottak tovább az Euroliga-selejtezőből, az akkori csapatból Bálint Réka, Studer Ágnes és Gereben Lívia volt ott ezúttal is Djokics Zseljko vezetőedző keretében. A magyar együttes számára kedvező előjel lehetett, hogy januárban 88-71-re verte török ellenfelét az Európa Kupa győri csoporttornáján.

A keddi meccs első félidejében szoros volt a csata, de a szekszárdiak őrizték kis előnyüket. A folytatás is hasonlóan alakult, de minden játékrészben volt olyan rövid periódus, amikor az Atomerőmű remekelt, a hajrában pedig több hárompontossal sikerült bebiztosítani a győzelmet. A Szekszárd legjobbja a bosnyák Nikolina Milic lett 23 ponttal.

 

Szerdán is fontos meccs elébe néznek

A tolnaiak szerdán a házigazda Sepsi-SIC együttesével csapnak össze a három csapatos minitornán, majd csütörtökön a török és a román gárda találkozója zárja a programot a Sepsi Arénában.

Amennyiben a Szekszárd szerdán is győz, az El-főtáblára kerül.

A selejtezőtorna győztese az Euroliga főtábláján, a második és a harmadik helyezett pedig az Európa Kupában folytatja szereplését. A magyar bajnok Sopron Basket automatikusan az Euroliga 16 csapatos főtábláján szerepel. A Szekszárd továbbjutása esetén a két magyar klub nem kerül majd azonos csoportba.

Helyi hírekAtomerőmű KSC Szekszárdnői kosárlabdakosárlabdaSzekszárd