2024.04.26, Péntek
Euroliga selejtezőt rendezne a szekszárdi női kosárlabdaklub
Illusztráció, pexels.com

Euroliga selejtezőt rendezne a szekszárdi női kosárlabdaklub

MTI

2021.08.10. 10:35

Idén sem adják fel, ismét megpróbálnak bekerülni a legmagasabb besorolású elitligába.

Hirdetés

Pályázik az Euroliga egyik selejtezőtornájának a rendezésére az Atomerőmű KSC Szekszárd női kosárlabdaklub.

A bajnoki ezüstérmes tolnai csapat hétfőn jelentette be, hogy ismét megpróbálnak főtáblára kerülni a kontinentális elitsorozatban, miután 2017-ben a Montpellier, 2018-ban pedig a szintén francia Villeneuve bizonyult jobbnak ellenük a kvalifikációban.

"Harmadszor is megpróbáljuk, de talán most lesz a legnehezebb, hiszen a török Kayseri és a Sepsiszentgyörgy elleni minitornán kell az élen végezni ahhoz, hogy sikerüljön bekerülni az elitligába"

- jelentette ki Szabó Gergő ügyvezető.      

 

Versenyhelyzet három klub között
 

"Pályázni fogunk a rendezésre, és tudomásunk szerint a másik két klub is ezt teszi." - tette hozzá az ügyvezető.

"Azért is bízunk a sikerben, mert a járványügyi helyzet Magyarországon talán a legjobb Európában. Emellett itthon jelenleg a nézők is látogathatják a sportrendezvényeket védettségi igazolvánnyal. Az ellenfeleinket jól ismerjük, de a nyáron eléggé kicserélődtek a keretek."

A pályázatokat péntekig kell leadni, a minitorna szeptember 21-től 23-ig tart, mely eredménye képp az első helyezett csapat kerül az Euroliga csoportkörébe.
Az Euroliga 2021/22-es idényében a magyar bajnok Sopron Basket - amely legutóbb negyedik lett a nemzetközi porondon - alanyi jogon a 16 csapatos főtáblán kezdi meg a szereplését. A csoportok sorsolására jövő csütörtökön kerül sor.

Helyi hírekSzekszárdnői kosárlabdakosárlabdaAtomerőmű KSC SzekszárdEuroliga