2024.04.19, Péntek
Megkezdődik az ajándékcsomagok átadása Pakson
Illusztráció (pixabay.com)

Megkezdődik az ajándékcsomagok átadása Pakson

telepaks.net

2020.11.27. 10:06

Az ajándékcsomagban van tartós élelmiszer, csokoládé, szaloncukor, teasütemény, instant kávé, filteres tea, illetve, mivel szeretnék az ünnep hangulatát idézni, karácsonyi illatgyertyát és karácsonyi szalvétacsomagot is tartalmaz.

Hirdetés

Sokéves hagyománya van annak Pakson, hogy az önkormányzat karácsonyi ajándékcsomaggal kedveskedik az alacsony jövedelmű nyugdíjasoknak. Az idén is népszerű volt ez a lehetőség, 730 nyugdíjas vehet át ajándékcsomagot.

Szabó Péter polgármester elmondta, hogy a csomagok összeállításánál figyelembe vették a visszajelzéseket, korábbi tapasztalatokat. Az ajándékcsomagban van tartós élelmiszer, csokoládé, szaloncukor, teasütemény, instant kávé, filteres tea, illetve, mivel szeretnék az ünnep hangulatát idézni, karácsonyi illatgyertyát és karácsonyi szalvétacsomagot is tartalmaz.

A csomagok házhoz szállítása november 27-től decemer 20-ig tart.

A kiszállítás során ügyelnek a járványügyi szabályok betartására, és erre kérik a megajándékozottakat is, valamint arra, hogy ha elmennek otthonról, bízzák meg a szomszédot, családtagot, hogy vegyék át az ajándékcsomagot. Szabó Péter polgármester arról is tájékoztatott, hogy közbeszerzési eljárást kellett lefolytatni, a Balikó és Társa Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel (Korall) szerződött az önkormányzat. Azok a nyugdíjasok igényelhettek ajándékcsomagot, akiknek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 88 ezer forintot, egyedül élők esetében a 130 ezer forintot.


Ünnepi díszbe öltözik a város

Szabó Péter arról is beszélt a sajtótájékoztatón, hogy már dolgoznak a szakemberek a város ünnepi díszkivilágításán. A megszokott helyek, elemek mellett lesz újdonság is: az Atom téren két világító díszt – egymásba fonódó gömböket, hóemberfigurát – helyeznek ki, polgármesteri keretből.

Fenyőfát nem vágnak ki azért, hogy karácsonyfát állítsanak a téren, ha lesz rá mód, élőfára kerülnek ünnepi fények.

A polgármester hozzátette, hogy bár a járványhelyzet miatt idén nem tartanak a hivatal előtti téren adventi vásárt és programokat, az adventi gyertyákat szeretnék meggyújtani rövid ünnepi köszöntő kíséretében.

Helyi hírekPaksadventajándékozás