2024.04.30, Kedd
Paksról indult a Roszatom jubileumi fotókiállítása
Illusztráció: pexels.com

Paksról indult a Roszatom jubileumi fotókiállítása

telepaks.net

2020.09.29. 11:35

A felvételeken bemutatják a Paks II. referenciájául szolgáló, már működő oroszországi atomerőműveket is.

Hirdetés

Atomkor – 75 év az emberek szolgálatában címmel nyitottak fotókiállítást az orosz atomenergetikai ipar fennállásának 75. évfordulója alkalmából Pakson, a városháza előtti téren - írja a telepaks.net.

A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern által rendezett fotókiállítás megnyitóján beszédet mondott felvételről Alekszandr Hazin, a Paks II. projekt orosz generálkivitelezője, az ASZE Mérnöki Vállalat szenior alelnöke, a paksi projekt igazgatója, a helyszínen Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója, Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere, dr. Filvig Géza, Kalocsa polgármestere, a TEIT elnöke, és dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója.

A kiállítás bemutatja, hogyan jutott háromnegyed évszázad alatt az orosz atomenergetikai ipar az első atomerőműtől odáig, hogy mára az alacsony karbonkibocsátású energiatermelés globálisan meghatározó szereplőjévé és a világ egyik vezető technológiai cégévé vált. A látványos stereo-vario képtechnikának köszönhetően plasztikusan láthatóak az orosz atomenergetikai ipar eredményei. A felvételeken bemutatják a Paks II. referenciájául szolgáló, már működő oroszországi atomerőműveket is.

A kiállítás 2020. október 25-ig tekinthető meg a paksi városháza előtti téren.

Helyi hírekPaksfotófotókiállításOroszországatomerőműPaks IIatomenergia