2024.04.25, Csütörtök

Új EKG géppel gazdagodott a bonyhádi Központi Háziorvosi Ügyelet

bonyhad.hu

2017.06.05. 18:07

A közel 670 ezer forint értékű hordozható készülék a betegbiztonságot szolgálja majd.

Hirdetés

Az eszközt Filóné Ferencz Ibolya, a Völgységi Önkormányzatok Társulásának (VÖT) elnöke, Bonyhád polgármestere adta át pénteken az ügyeletet működtető BZS Bt. vezetőjének, dr. Barcza Zsoltnak.

– A március végi VÖT-ülésen határoztunk arról, hogy maximum 800 ezer forint értékben – a BZS Bt. ez irányú kérését elfogadva – vásárolunk egy olyan modern eszközt, ami a betegbiztonságot szolgálva tovább emeli a térségi ellátás színvonalát – idézte fel a pénteki sajtótájékoztatón Filóné Ferencz Ibolya, hozzátéve: akkor, és most is köszöni a polgármesterek támogatását, a közös gondolkodást. Hangsúlyozta, Bonyhád járásközpontként – a térségi szerepvállalására is tekintettel – élen jár a kezdeményezéseknél, továbbá lehetőségeihez mérten önálló támogatási formákat is megteremt. Erre példa az ügyeletnek helyt adó épület biztosítása is.

Simon László, Kismányok polgármestere, a VÖT pénzügyi bizottságának elnöke ugyancsak elismerően szólt a fejlesztésről, kiemelve annak létjogosultságát, fontosságát. Ehhez kapcsolódva dr. Barcza Zsolt ügyvezető – miután megköszönte a társulás vezetőjének a segítséget, az eszközt pedig a Bergmann és Társa Orvosi Műszer Kereskedelmi Kft.-nek – rávilágított, a közel 10 éves EKG készüléküket cserélhették le az új, 12 csatornásra, amely már alapdiagnosztikát is nyújt az ügyeletes orvosnak, vagyis többletinformációval látja el, ami egyértelműen tovább növeli a betegbiztonságot. A társulás által biztosított forrás fennmaradó részét egyéb orvosi eszközök beszerzésére fordította a BZS Bt.

 

Forrás: http://www.bonyhad.hu/hirek/a-betegbiztonsagot-szolgalja-az-uj-ekg-gep-meglete-2.html

Helyi hírekBonyhádeszközfejlesztésEKGKözponti Háziorvosi Ügyelet