2024.04.28, Vasárnap
Kiállítás, koncertek, gyerekprogramok a bölcskei Duna Fesztiválon
Fotó: facebook.com/szentandraskastely

Kiállítás, koncertek, gyerekprogramok a bölcskei Duna Fesztiválon

MTI

2023.06.17. 10:00

Kiállítás, koncertek, gyerekprogramok várják a közönséget július 1-jén az első alkalommal rendezendő nemzetközi Duna Fesztiválon, a bölcskei Szent András kastélyban.

Hirdetés

A programot a június 29-i nemzetközi Duna naphoz kapcsolódva rendezik meg - közölték a szervezők az MTI-vel.

Azt írták, a Duna hullámai, a béke hullámai nevű fesztiválon a hét hektáros ősparkkal övezett klasszicista műemlék kastély egész napos családi programmal várja az érdeklődőket: a koncertek és a képzőművészeti kiállítás mellett lesz filmvetítés, üzleti piknik, népviseleti bemutató, termelői kirakodó vásár, bábelőadás. A programban dunai sárkányhajózás és terepfutás is szerepel.

A fesztiválon osztrák, német, szlovák, szerb, ukrán és magyar képzőművészek állítanak ki. A hagyományteremtő program célja, hogy felhívja a figyelmet a tíz nemzet által használt folyóra, és ezáltal egyfajta dunai szolidaritást alakítson ki: összekapcsolja a különböző nemzetiségeket, kultúrákat, gazdaságokat és szellemiséget a béke jegyében - fogalmaztak.

Az eseményen fellép a Makám együttes, Rohmann Ditta csellóművész és Szőke Szabolcs duója, Manuel Buda gitárművész, valamint több helyi, környékbeli együttes.

A nemzetközi Duna napot huszadik alkalommal rendezik meg idén a folyó menti országokban a Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság kezdeményezésére a Duna védelmi egyezmény 1994-es aláírásának évfordulóján.

Helyi hírekBölcskeDuna FesztiválprogramokSzent András kastély