2024.06.22, Szombat

Új mikrobiológiai laboratóriumot adtak át Pakson

paks.hu

2017.03.23. 16:38

Az átadásra a Mezőföldvíz Kft. paksi szennyvíztisztító telepén, a víz világnapja alkalmából tartott ünnepség keretében került sor.

Az előírt víz- és szennyvízrendszerek ellenőrző vizsgálatait végzik el a laboratóriumban, valamint külső megbízásokra is dolgoznak, amelyek leginkább fürdőüzemeltetőktől, egyéb vállalkozásoktól, magánszemélyektől érkeznek, ez növeli a cég bevételeit. A külső munkák aránya a vízminták számát tekintve eléri a teljes mintaszám 45%-át.

Az elmúlt öt esztendőben a Pakstól 70 kilométerre fekvő Kaposszekcsőn kellett elvégezni a vizsgálatok nagy részét, amire az új mikrobiológiai laboratórium megnyitásával már nincsen szükség. A labor kialakítására a társaság mintegy 20 millió forintot fordított, amire a paksi önkormányzat által korábbi biztosított 100 millió forintos tőkeemelés adott fedezetet.

Ahogyan az már hagyomány a Mezőföldvíz Kft-nél, a víz világnapja alkalmából tartott ünnepségen jubileumi elismeréseket is átadtak. Ez alkalommal a társaság közel 200 dolgozójából 8 paksi, 6 bonyhádi, 3 dunaföldvári, és 1 pécsváradi kollégát köszöntött Süli János polgármester és Csapó Sándor, a Mezőföldvíz Kft. ügyvezetője. A jubilálók között volt Tarnai József a paksi főmérnökségről, aki 30 éve dolgozik az ágazatban.

Helyi hírekPakslaboratóriumVíz VilágnapjaszennyvízrendszerMezőföldvíz Kftellenőrző vizsgálat