2023.02.01, Szerda

Hatszázmilliós fejlesztés a Balassa Kórházban

2016.03.04. 12:41

Hatszázmillió forintos, a rehabilitációs ellátást érintő fejlesztés zárult le a szekszárdi Balassa János Kórházban - közölte az intézmény.

Hirdetés

A kórház tájékoztatása szerint az  európai uniós projekt forrásaiból 381 millió forintot épületek felújítására és bővítésére fordítottak, 166 millió forint értékben orvosi eszközöket vásároltak.
Németh Csaba, a kórház főigazgatója elmondta: a munkálatok során az intézmény pszichiátriai, kardiológiai, tüdőgyógyászati és mozgásszervi rehabilitációs szakterületét fejlesztették. Az ezerágyas, pavilon rendszerű, harminc épületben működő kórház C épületének két szintjét felújították, itt helyezték el az összesen 32 ágyas kardiológiai és mozgásszervi rehabilitációs ellátást. Új, mintegy négyszáz négyzetméteres szárnnyal bővítették a pszichiátriai osztálynak helyet adó épületet, ahol közösségi termet, foglalkoztató műhelyt, relaxációs szobát alakítottak ki.
Az intézményvezető hozzátette: a projekt keretében több mint ezerötszáz gyógyítást segítő eszközt, egyebek mellett terheléses EKG-rendszert, a légzésvizsgálatot is végző spiroergométert, ízületi mozgató gépeket, kórházi bútorokat, betegágyat, szekrényeket, vizsgáló asztalt és informatikai berendezéseket szereztek be.
A fejlesztések fő célcsoportja a mozgásszervi betegek, akik a jelenleginél lényegesen nagyobb számban igénylik a korai kórházi rehabilitációt. A kórház tervezi a mellkasi műtéten átesettek kezelését, és lesz lehetőség kardiológiai járó betegek, illetve pszichiátriai betegek korai rehabilitációjára is.

mti

Galéria

Helyi hírekSzekszárdfejlesztésbalassa kórházoperatív program