2024.03.28, Csütörtök

Bővül a szekszárdi kerékpárút-hálózat

mti

2017.02.15. 09:30

A bővítés négyszáztíz millió forintos beruházásból valósulhat meg. A fejlesztéssel a tolnai megyeszékhely több pontján is megváltozik a közlekedés.

Hirdetés

Az új útvonal kiépítésére, amelyhez a Terület- és településfejlesztési operatív programban nyert százszázalékos támogatást az önkormányzat, hamarosan közbeszerzési pályázatot írnak ki, a kivitelezés még az idén befejeződhet - mondta Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek.

A fejlesztéssel a jelenlegi 7,7 kilométernyi kerékpárút mellé 15 kilométernyi útvonalat alakítanak ki, a cél az, hogy a város észak-dél irányban - egészen a 6-os és 65-ös út találkozásáig - átjárható legyen kerékpárral - tette hozzá. A projektben mintegy 150 kiegészítő létesítmény, köztük több kerékpártároló készül. Az útvonal később csatlakozhat a Sió-töltésen épülő, illetve a Gemenc felé tervezett kerékpárúthoz.

Szekszárd baleseti térképe szerint 2010 és 2015 között mintegy 50 kerékpáros-baleset történt. Az esetek felében a kerékpárosok vétlenek voltak, a leggyakoribb baleseti ok az elsőbbség meg nem adása volt.

GazdaságTolna megyekerékpárútSzekszárdfejlesztésberuházásbővítés