2024.03.28, Csütörtök

A Ruszatom Szerviz karbantartáshoz szükséges alkatrészeket szállított a Paksi Atomerőmű számára

mti

2016.11.12. 10:25

A fő keringtető szivattyúk stabil működése különösen fontos az atomerőmű üzeme során, mert ezek biztosítják a primerkörben a hűtőközeg intenzív keringését.

Hirdetés

A Ruszatom (Rusatom) Szerviz és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. képviselői 2015. október 19-én írtak alá a GCN-317-es fő keringtető szivattyú pótalkatrészek szállításáról szóló szerződést. 
A pótalkatrészek gyártója a szentpétervári Központi Gépipari Tervezőiroda Rt. (AO CKBM), amely atomerőművi szivattyúk gyártására szakosodott cégként az orosz állami konszern, a Roszatom gépgyártó cégcsoportjának, az Atomenergomas holdingnak a tagja. 

A Ruszatom Szerviz Rt. a Roszatom orosz állami atomenergetika konszern elektromos energetikai divíziójának tagja. A vállalat teljes körű szolgáltatást nyújt a külföldi VVER-típusú nyomott vizes erőművek számára az üzemeltetéshez és karbantartásához. 

 

A vállalat képviselteti magát szinte az összes VVER-technológiát használó országban. Kínában, Iránban, Bulgáriában és Örményországban piacvezető, fővállalakozója az üzemidő-hosszabbítási projekteknek és a tervezett karbantartási munkáknak, illetve a VVER típusú erőművek korszerűsítési munkálatainak. A Ruszatom Szerviz Rt. külföldi megrendelés-állományának értéke mintegy 500 millió dollár. 

GazdaságPaksi AtomerőműRuszatom Szervizkeringtető szivattyú