2024.02.29, Csütörtök

Dombóvár: új park, új parkoló

2016.04.06. 10:51

Hirdetés

Dr. Habsburg Ottó park a neve hétfő óta a dombóvári Belvárosi Általános Iskola előtt található parknak. A Szent Lukács Kórház északi telekhatára mellett pedig új, 21 férőhelyes parkolót avattak fel tegnap.

A Város Hete programsorozat keretében Dombóváron járt Habsburg György, aki a Belvárosi Általános Iskola előtt található park névadó ünnepségére utazott a városba. A park a nagykövet édesapjának, a város díszpolgárának, Dr. Habsburg Ottó nevét kapta. Az ünnepségen Tóth Gyula, Dombóvár civil tanácsnoka méltatta a névadót, majd Habsburg György avató beszéde hangzott el.

Az ünnepség után a Tinódi Ház Majoros termében Habsburg György előadást tartott a civilek társadalmi szerepvállalásának fontosságáról.

Szintén a Város Hete programsorozat keretében adták át a Dombóvári Szent Lukács Kórház északi telekhatára melletti újonnan kialakított, 21 férőhelyet biztosító parkolót április 5-én.

A rendezvényen Szabó Loránd polgármester beszélt az ingatlancsere útján megvalósult parkoló létrejöttéről, illetve az átadást megelőző munkálatokról.

Az önkormányzat a kórházi parkolások szabályosabbá és biztonságosabbá tétele érdekében közel 10 millió forint értékű, 2500 nm-es területet áldozott fel a Kipszer Tanácsadó Szolgáltató Kft.-vel kötött cserével. A parkoló, melynek alapanyaga újrahasznosított beton törmelék, 2 millió forint összegből valósult meg. 

Az új parkolási lehetőség az eddig fennálló, helyhiányból fakadó közlekedési problémákat hivatott megoldani a környező mellékutcákban. 

 

Galéria

Helyi hírekDombóvárparkolóhabsburgparkszent lukács kórház