2024.02.24, Szombat

Bormaraton Bátaszéken

2016.05.16. 09:00

Az idei bátaszéki állomáson jelenlegi információink szerint 534 fő várta a Baja-Bátaszék szakaszt teljesítő kerékpárosokat.

Hirdetés

Az idei bátaszéki állomáson jelenlegi információink szerint 534 fő várta a Baja-Bátaszék szakaszt teljesítő kerékpárosokat. A bátaszékiek közül a Baja-Bátaszék kerékpáros távot dr. Bozsolik Róbert polgármester, Csaba-Tóth Zsófia, Mórocz Zoltánné, Mórocz Fanni, Bertalan Anett, Mezei Réka és Gönczi Dániel teljesítették, melyhez ezúton is gratulálunk.

Sajnos a várakozás idén is hosszúnak bizonyult, mivel az első helyszínről 1 órás késéssel indították a versenyt. A sok várakozásért elnézést kérünk, ez nem a helyi szervezők hibája volt.

Amíg várakoztunk, igyekeztük hasznosan eltölteni az időt. Ebben az évben a Werner Pincészet és a Mauthner Pincészet képviselte borászainkat a piactéri programon. Eljött a rendezvényre Kovács Adelin is, aki elindult a Borvidék Szépe Országos Szépségkirálynő Választáson és Báta polgármester asszonya, Huszárné Lukács Rozália Anna. Polgármester asszony elárulta nekünk, hogy Adelin biztosan dobogós helyezést ért el, de a pontos eredményre 1 napot még várni kell. A délutáni programot nemcsak a változatos – esős, napos, majd újra esős – idő tette emlékezetessé, hanem felléptek helyi csoportjaink közül a Bátaszéki Mazsorettek és a Best Street Team. Egy közös bemelegítést is tartott a Best Street Team a megjelenteknek. A II. Géza Gimnázium idei királyi párja konferált a rendezvényen Ludwig Róbert és Kaszás Maja személyében. A fellépőknek, közreműködőknek köszönjük, hogy részvételükkel színesítették a II. Nemzeti Bor Maratont.

Kerékpárosaink megérkezése után dr. Bozsolik Róbert polgármester mondott néhány köszöntő gondolatot és elindította a Nemzeti Bor Maraton 6. szakaszát Báta irányába. Az eredeti útvonal módosításáról korábban nem kaptunk információt, így a rajtvonalnál értesültünk csak a változásról, hogy nem a Bát-Grill irányába megy a kísérő futás. Emiatt is elnézést kérünk, a változtatást a külső szervezők előzetes értesítés nélkül tették meg.

Minden óvodásnak, diáknak, pedagógusnak, szülőnek és a helyi érdeklődőknek köszönjük a részvételt és hogy sokan így is kitartóan várták kerékpárosainkat, illetve csatlakoztak a helyi futáshoz!

Szerző: a bátaszéki szervezők

Forrás: bataszek.hu

Galéria

Helyi hírekBátaszékbormaraton