2024.06.12, Szerda

Ápolónők részesültek szakmai elismerésben

2016.05.15. 16:11

A Tolna Megyei Balassa János Kórház nyolc ápolónője részesült elismerésben az Ápolónők nemzetközi napja alkalmából tartott ünnepségen, péntek délelőtt a szekszárdi Vármegyeházán.

Május 12. az Ápolónők nemzetközi napja. Ez alkalomból a Balassa János Kórház nyolc ápolónője részesült szakmai elismerésben.  Gliedné Tillmann Erzsébet, a kórház ápolási igazgatója köszöntőjében arra biztatta a jelenlévőket, hogy továbbra is legyenek büszkék hivatásukra, arra, hogy mások megsegítéséért dolgoznak.

Hozzátette: bízik benne, hogy az ápolói hivatás fontossága a döntéshozók számára is egyértelművé válik, valamint abban, hogy a szakmában dolgozók elismeréséért a jövőben nem kell kiállni, hanem evidencia lesz.

Dr. Németh Csaba, a kórház főigazgatója beszédében többek közt arról szólt, hogy munkájuk közben az ápolók nap mint nap találkoznak bántó magatartással, ám a munkát ilyen körülmények között is folytatni kell. Mint mondta, manapság a másik ember szeretete kevésbé számít értéknek, az emberek számára saját maguk a legfontosabbak. Ebben a világban kell keresniük a boldogulást az ápolónőknek, akik számára a másik ember tisztelete alapvető érték.

Hiszek abban, hogy az ápolónők képesek arra, hogy sóként fűszerezzék a mindennapokat – fogalmazott, majd arra bátorította a megjelenteket, hogy az embert próbáló leterheltség és lelki megpróbáltatások ne szegjék kedvüket a hivatástól.

A Vármegyeháza dísztermében összegyűlt ápolónőket Ács Rezső Szekszárd polgármestere is köszöntötte. A politikus arról is szólt, hogy a Modern Városok program keretében a szakképzés erősítése mellett is kiáll az önkormányzat. Hozzátette: szeretnék, ha az egészségügy területén is több szakembert képeznének.

Ezt követően a Szociális Szakképző Iskola diákjai adtak műsort, majd dr. Németh Csaba, Gliedné Tillmann Erzsébet és Ács Rezső átadta az elismeréseket.

Főigazgatói dicséretben részesült Balázs Márta, Bitay Szilvia, Kurucz Béláné, Marokityné Lantos Mária, Mészáros Ivett, valamint Patkó Andrásné, illetve Tóth Szilvia. A Magyar Ápolási Egyesület szakmai díját az idén Nagy Judit Krisztina csecsemő- és gyermekápoló kapta.

Forrás és fotó: kadarka.net

Galéria

Helyi hírekdíjSzekszárdelismerésbalassa kórházápolónőnővér