2024.03.19, Kedd
Három hónapig ingyenes a parkolás Szekszárd területén
szekszard.hu

Három hónapig ingyenes a parkolás Szekszárd területén

szekszard.hu

2020.03.31. 17:30

Az önkéntes rendszer, a közterületek fertőtlenítése és az ingyenes parkolás szerepelt témaként Ács Rezső polgármester sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

Április 1. és június 30. között Szekszárd teljes területén – valamennyi parkolási zónában – díjmentes lesz a parkolás. A három hónap leteltét követően megvizsgálják, hogy ez tovább tartható-e – jelentette be sajtótájékoztatóján Ács Rezső. 

A közterületi fertőtlenítés két lépcsőben zajlik: először az utak, járdák pormentesítése kezdődött el, a következő napokban pedig a város teljes területét fertőtlenítik majd az autók. A polgármester azt kérte az ingatlantulajdonosoktól, közös képviselőktől, hogy az önkormányzat köztisztasági rendeletében foglaltak szerint az épületek környékének két méteres sávjában a takarítást és a fertőtlenítést is végezzék el. Az önkormányzat a következő hetekben az utak, járdák fertőtlenítését többször megismétli.

Az önkéntes rendszer működik, eddig több mint negyvenen jelentkeztek. Annyiban átalakul a program, hogy március 30-tól megkezdődött a kiszállítás: 310 oktatási-nevelési intézménybe járó gyermeknek, illetve a Szociális Központ révén kétszázhuszonkettő 65 év feletti idősnek viszik házhoz a meleg ételt. Elsősorban gépjárművel és jogosítvánnyal rendelkező önkénteseket várnak. Az akció sikerességéhez szekszárdi vállalkozások 1000 liter gázolajat, illetve egy benzinnel teletankolt autót ajánlottak fel.

A polgármester kitért arra is, a Belügyminisztérium és a Miniszterelnökség útmutatása alapján az önkormányzatnak a következő időszakban nemcsak az idősek, hanem a fogyatékkal élők ellátásában is segíteni kell.

AktuálisSzekszárdTolna megyeingyenes parkolás