2024.04.20, Szombat
Négy napon át a pályaválasztásé a főszerep Szekszárdon
kormanyhivatal.hu

Négy napon át a pályaválasztásé a főszerep Szekszárdon

Tolna Megyei Kormányhivatal

2019.11.15. 14:16

Megkezdődött Tolna megye legnagyobb pályaválasztási kiállítása, a „Jövőd Záloga”. A négynapos rendezvény november 13-án, az érettségi utáni képzések napjával vette kezdetét Szekszárdon, ahol dr. Horváth Kálmán, Tolna megyei kormánymegbízott köszöntötte a tolnai és a szomszédos megyékből érkező fiatalokat.

Hirdetés

 

A 19 egyetem, 2 szakgimnázium és 16 egyéb kiállító részvételével zajló expó a középiskolák kiállításával folytatódik 2019. november 14-16. között. Ezeken a napokon ismerhetik meg a végzős általános iskolások, szüleik és tanáraik Tolna megye középiskoláinak továbbtanulási kínálatát, a választható szakirányokat, szakmaszerzési lehetőségeket, valamint találkozhatnak a kiállító iskolák képviselőivel, diákjaival. 25 középfokú oktatási intézmény, valamint 9 további kiállító várja a látogatókat.

 

 

November 14-én a szakképzési rendszer változásairól tartott előadást dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szakmai elnökhelyettese, Hosznyák András és Iharosi Tamás, az Oktatási Hivatal két munkatársa pedig a Diplomás Pályakövető Rendszerről beszélt a tájékoztató fórumon.

 

 

A Kulturális Központ előtt ismét várja a diákokat a „Szakmák Utcája” rendezvénysátor, ahol érdekes szakmákkal ismerkedhetnek meg és egyes tevékenységek kipróbálására is lehetőség nyílik. A Pályaorientációs Szigeten segítenek feltérképezni a gyerekek képességeit, értékeit, hozzásegítik őket a megfelelő ön- és pályaismerethez. Idén először jelenik meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a virtuális szakmabemutató, amelyen a látogatók egy újszerű, látványos program során, játékosan, egy VR-szemüvegen keresztül, virtuális utazással látogathatnak el a szakmák világába. A virtuális bemutató közben kipróbálhatják a jármű- és autóipar, építészet, vendéglátás és a kreatív szakmák munkafolyamatait.

AktuálisSzekszárdTolna megyepályaválasztási kiállítás