2024.04.26, Péntek
Prevenciós bemutató Bonyhádon
tolna.katasztrofavedelem.hu

Prevenciós bemutató Bonyhádon

tolna.katasztrofavedelem.hu

2019.10.04. 08:00

Október 3-án a bonyhádi Perczel Mór Szakképző Iskolában mutatkozott be a Re-Akció Roadshow, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács élménypedagógiai elemekkel gazdagított prevenciós programsorozata.

Hirdetés

A bonyhádi önkéntes tűzoltók és a Bonyhádi Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos tűzoltói is részt vállaltak a program lebonyolításában.  A nap első részében a diákok csoportokban előadásokat hallgathattak a tantermekben: az internet veszélyei, elsősegélynyújtás a mindennapokban, a börtönvilág egy fiatalkorú számára, biztonság-kockázat-döntés-következmény-szabály és a hatékony konfliktuskezelés, önvédelem témakörökben, ezt követően pedig látványos bemutatókat tartottak a gyerekek bevonásával az iskolaudvaron. A  szituációs gyakorlatok során a gyermekek és felnőttek egyaránt láthatták, átélhették, hogy milyen könnyen válhatnak balesetek vagy bűncselekmény áldozatává.

A tűzoltók, a rendőrök, és a mentősök egy baleseti szimuláció során az egyes szervezetek összehangolt munkáját mutatták be.
A baleseti szimuláció élethűen mutatta be egy baleset következményeit, ezen túlmenően felhívta a figyelmet az alkoholos állapotban történő vezetés következményeire valamint arra, hogy egy rossz döntés akár az életükbe is kerülhet.

AktuálisTolna megyeBonyhádprevenciós bemutató