2023.10.04, Szerda
Megkezdődött a Megyei Jogú Városok Szövetségének sporttalálkozója Szekszárdon
civishir.hu

Megkezdődött a Megyei Jogú Városok Szövetségének sporttalálkozója Szekszárdon

MTI

2019.08.23. 08:06

A háromnapos eseményen 22 megyei jogú város csaknem négyszáz versenyzője vesz részt.

Hirdetés

Megkezdődött a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) XVII. Sporttalálkozója Szekszárdon, a háromnapos eseményen 22 megyei jogú város csaknem négyszáz versenyzője vesz részt.

A Béla király téren rendezett ünnepélyes megnyitón Ács Rezső, a házigazda város polgármestere, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke és Szita Károly, Kaposvár polgármestere, az MJVSZ elnöke köszöntötte a felvonult csapatokat.

A szombatig tartó versengésben 22 megyei jogú város köztisztviselői és közalkalmazottai vesznek részt; a programot a sportvetélkedések mellett kulturális, Szekszárd nevezetességeit bemutató elemek színesítik.

A 17 tagú csapatok hét versenyszámban mérik össze magukat, lesz vízi öttusa, mini foci, strandröplabda és dartsverseny is. A rendező város hagyományosan nem indul a vetélkedésen, amelynek végén a győztes város csapata Szita Károlytól veheti át a találkozó vándorkupáját.


Fontos cél a régiók kapcsolatának építése

A MOB elnöke hangsúlyozta, a találkozó céljai - a közösség és a régiók  kapcsolatának építése, a sport, a mozgás, az egészséges életmód népszerűsítése - az olimpiai bizottság számára is fontosak. Méltatta a megyei jogú városokat, amelyek az állam után a magyar sport legfontosabb partnerei, legnagyobb támogatói, és amelyek több tízmilliárd forintot fordítanak a sport támogatására, működtetik a sportinfrastruktúrát, és sporteseményeket rendeznek. Megemlítette Szegedet, ahol kajak-kenu világbajnokságot rendeznek és Győrt, amely kiemelkedő a sportversenyek szervezésében.

Kulcsár Krisztián szólt arról is, hogy a megyei jogú városok sport iránti elkötelezettségének következménye, hogy 2015-ben együttműködési megállapodást kötött a MOB és az MJVSZ, illetve a MOB tagságában nagy hangsúlyt kaptak az önkormányzatok.

Helyi hírekSzekszárdsportfesztivál