2024.03.29, Péntek
Megkezdődött a helyreállítás a szekszárdi gázrobbanás helyszínén
Fotó: BM OKF Boros Brigitta

Megkezdődött a helyreállítás a szekszárdi gázrobbanás helyszínén

MTI

2019.10.11. 08:00

Megkezdődött a gázvezeték helyreállítása abban a szekszárdi épületben, amelyben szerdán gázrobbanás történt - közölte a szolgáltató, az E.ON csütörtökön az MTI-vel. Az Aegon biztosító huszonötmillió forint előleget utal át a társasháznak.

Hirdetés

Az E.ON azt írta: a házban cégük szakemberei állítják vissza a gázszolgáltatást. Két lépcsőház jelenleg lakhatatlan, két másik lépcsőházban a fűtéshez szükséges gázvezetékek helyreállítása szükséges ahhoz, hogy visszatérhessenek otthonukba a lakók.

Közölték azt is, az energiacég önkéntesen vállalta, hogy elvégzi a munkát, mivel a fűtési szezon kezdetén az ott élők nehezen találtak volna olyan kivitelezőt, amely rövid határidővel megjavítja a gázvezetéket. A munkával várhatóan péntekre végeznek.

Az Aegon biztosító arról tájékoztatott, hogy 25 millió forint előleget még a részletes kárbecslés előtt a társasház rendelkezésére bocsát annak érdekében, hogy a romeltakarítás és a helyreállítás a lehető leghamarabb elkezdődhessen.

Az elsődleges becslés szerint a teljes kárérték több száz millió forint lesz.

A szakértők a hétvégén is dolgoznak, hogy a kártérítést minél hamarabb folyósíthassák, az összeget gyorsított eljárással fizetik ki - írták.

Szekszárdon, a Hermann Ottó utcában egy társasház második emeleti lakásában történt szerdán gázrobbanás, az épületben öten megsérültek és mintegy húsz lakás vált lakhatatlanná.

AktuálisSzekszárdTolna megyegázrobbanásE.onAego biztosító