2024.03.28, Csütörtök
Kis méretű műfüves pályákkal és szabadtéri sportparkkal gazdagodik Szekszárd
szekszard.hu

Kis méretű műfüves pályákkal és szabadtéri sportparkkal gazdagodik Szekszárd

szekszard.hu

2019.10.30. 20:30

Megtörtént a pálya és a park műszaki átadás-átvétele.

Hirdetés

A szekszárdi önkormányzat két grundméretű, 14x26 méteres homokkal töltött műfüves labdarúgópálya létesítésére nyert pályázati támogatást. A Zöldkert utca 22-24., és a Béri Balogh Ádám utca 119-125. számú paneltömb mellett épülő pályákra kapott hozzájárulást az önkormányzat saját erővel egészítette ki. A Zöldkert utcában október 28-án megtörtént a műszaki átadás. Csatáron a régi bitumenes pályát október 4-től lezárták, a korlátozás várhatóan november végéig tart. Az építkezés után azonban ismét birtokba vehetik a sportolni vágyó szekszárdiak.

A Szekszárdi Baka István Általános Iskola mellett lezajlott egy D-típusú kondipark (street workout park) kivitelezése és átadás-átvétele. A pályázati pénzből megvalósuló 150 négyzetméter alapterületű, gumi borítású sporttéren 15 eszközt helyeztek ki.

Az előző önkormányzati ciklusban az önkormányzat három óvodában (Kölcsey, Mérey és Perczel Mór utca) valósított meg műfüves pályát. A kifejezetten az óvodás korosztály számára kifejlesztett korszerű, 6x12 méteres multifunkcionális sportpályán biztosítják a gyermekek számára elengedhetetlen napi mozgást.

Az új pályák a lakosság által könnyen megközelíthető, belterületi településrészeken várják a mozgást kedvelőket.

AktuálisSzekszárdTolna megyesportpark