2024.04.24, Szerda
Tolna megyeiek az ország legjobb gépjárművezetői!
tolna.katasztrofavedelem.hu

Tolna megyeiek az ország legjobb gépjárművezetői!

tolna.katasztrofavedelem.hu

2019.09.13. 14:04

Idén harmadszor rendezték meg az Országos Közlekedésbiztonsági Versenyt, amelynek szeptember 12-én megtartott döntőjében hatvan gépjárművezető mérte össze elméleti és gyakorlati tudását. Készenléti szer és ügyintézői kategóriában is élen jártak a Tolna megyei versenyzők.

Hirdetés

A különböző feladatok végére eldőlt, kik az év legjobb tűzoltó gépjárművezetői, és kik a legjobb ügyintéző gépjárművezetők. A döntő mezőnyébe a megyei selejtezőkön legjobban teljesített kollégák, illetve az öt helyszínen megrendezett regionális döntőkben első három helyezést elért csapatok jutottak be.

A döntő helyszínéül a zsámbéki Drivingcamp vezetéstechnikai pálya szolgált, amely kiválóan alkalmas arra, hogy ott profi körülményeket teremtsenek a versenyzéshez. A versenyen a résztvevő igazgatóságok két kategóriában – készenléti szer és ügyintézői gépjármű – indíthatták kétfős csapataikat. A versenysorozat nem titkolt célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a balesetmentes gépjárművezetés fontosságára, emellett arra is kiváló alkalmat teremt, hogy a szervezet gépjárművezetői egymással is összemérjék tudásukat. 

A megméretés mindkét kategóriában indulók számára elméleti és gyakorlati részből állt. Előbbiben KRESZ, gépjárműismereti és vezetéstechnikai kérdéseket tartalmazó tesztek vártak a versenyzőkre. Ezt követően a verseny gyakorlati szakaszában a valós vezetési szituációkat élethűen szimuláló pályák fogadták a résztvevőket. A három szakaszra osztott gyakorlati pályán egyebek mellett a gyors irányváltások, a csökkentett tapadású téli útviszonyok és a pontos kanyarív megválasztása tették próbára az indulók képességeit.
 
A „Katasztrófavédelem legjobb gépjárművezetője készenléti szer” kategóriában a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tormási Tamás és Simon Jenő alkotta csapata lett az első, akik a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon teljesítenek szolgálatot. Az ügyintézői gépjárművezetői kategóriában a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságának versenyzői,  Dobos Gábor és Novák János a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

 

 

AktuálisTolna megyeKatasztrófavédelemOrszágos Közlekedésbiztonsági Verseny