2022.05.19, Csütörtök
Élményekkel és díjakkal gazdagodva zárták a döntőt a bonyhádi moderntácosok
bonyhad.hu

Élményekkel és díjakkal gazdagodva zárták a döntőt a bonyhádi moderntácosok

bonyhad.hu

2019.05.14. 14:40

Az elmúlt hétvégén a budapesti Erzsébetligeti Színházban rendezték meg a felső tagozatos korosztály megmérettetését, a XXVIII. Országos Junior Táncművészeti Fesztivál döntőjét.

Hirdetés

A bonyhádi moderntáncosok a középiskolások után ebben a korcsoportban is méltón helytálltak, hiszen egy első és két harmadik helyezést, valamint a Magyar Teátrumi Társaság Különdíját is elnyerték az ifjú tehetségek.

Eredmények

A/4-5 csoport, Ébredj Tavasz! – mozdulatművészet – I. hely (felk. ped.: Szarvas Szilvia)

Forrai Alexandra, Kulcsár Luca Sára, Mándity Hédi, Szabó Hanna Liza, Kisasszonyok – karaktertánc - III. hely (felk. ped.: Szarvas Szilvia)

A/3 csoport, Vihar – moderntánc – III. hely (felk. ped.: Hitter Zsolt)

A Magyar Teátrumi Társaság Különdíját Szarvas Szilvia A/4-5. csoportja nyerte el.

A tavaszi versenyidőszakot a gyermek korcsoport jövő szombati (2019. 05. 18.)országos döntőjével és az Apáczai Táncfesztivállal zárják a bonyhádi táncosok. A versenyek után azonban még itthon is helyt kel állni, hiszen május 28-án és 29-én évzáró vizsgán és művészeti záróvizsgán bizonyítják a táncosok technikai tudásukat és előadói képességeiket a vizsgabizottságnak és az érdeklődő közönségnek. A tanévet – a hagyományokhoz híven – nyári intenzív tánctáborral búcsúztatják a moderntáncosok.

Forrás: Szarvas Szilvia táncpedagógus, felkészítő

AktuálisBonyhádTolna megyemoderntáncOrszágos Junior Táncművészeti Fesztivál