2024.04.25, Csütörtök
Közeledik az érettségi, a vizsgaelnökök is készülnek Tolnában
MTI Fotó - illusztráció

Közeledik az érettségi, a vizsgaelnökök is készülnek Tolnában

TMKH Hatósági Főosztály

2019.04.18. 20:00

Az érettségi vizsgaelnökök számára szervezett felkészítőt Szekszárdon a kormányhivatal. Tolnában 25 középiskolában 68 vizsgabizottság közreműködésével zajlanak majd az érettségik május-júniusban.

Hirdetés

A szakmai felkészítőt dr. Tóth Emese, a Tolna Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálynak főosztályvezetője nyitotta meg, majd Ritter Betty az Oktatási Hivatal - Pécsi Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról szóló 100/1997. (VI.13.) kormányrendelet hatályos változásairól, valamint a vizsgaelnöki tevékenység folytatása során alkalmazott jogszabályokról, szakmai szabályokról, az érettségi vizsga iratanyagáról és gyakorlati tapasztalatokról tájékoztatta a jelenlévő mintegy 120 főt.

Jogszabályi rendelkezés alapján az érettségi vizsga vizsgaelnöki feladataira megbízást az kaphat, aki az Oktatási Hivatal által vezetett Országos érettségi vizsgaelnöki névjegyzékben szerepel. A vizsgaelnöki névjegyzékbe történő második és további felvétel esetében a továbbképzést kiváltja az Oktatási Hivatallal szakmai együttműködésben a megyei kormányhivatal által szervezett, a felvételt megelőző öt évben legalább három továbbképzésen való részvétel. A továbbképzés évenként, vizsgakötelezettség nélküli, ingyenes formában valósul meg.

A Tolna Megyei Kormányhivatal célja és feladata, hogy a vizsgabizottsági elnököknek a jogszabályban előírt kereteken belül minden segítséget megadjon annak érdekében, hogy az érettségi vizsgák – az előző évekhez hasonlóan – törvényesek és problémamentesek legyenek, ehhez nyújtott segítséget a felkészítő értekezlet is.

Tolnában a 2018/2019-es tanév május-júniusi érettségi vizsgái 25 középiskolában 68 vizsgabizottság közreműködésével zajlanak majd.

A 2019. évi május-júniusi érettségi vizsgaidőszakban az első írásbeli vizsganap 2019. május 3. napja, míg az utolsó írásbeli vizsganap 2019. május 24.

Az emelt szintű szóbeli vizsgák 2019. június 5. és 2019. június 13. között, míg a középszintű szóbeli vizsgák 2019. június 17. és 2019. június 28. között kerülnek lebonyolításra.

AktuálisTolna megyeérettségivizsgaelnök felkészülés