2024.04.25, Csütörtök
Megújult a Bölcskei Idősek Klubja
tolnamegye.hu

Megújult a Bölcskei Idősek Klubja

tolnamegye.hu

2019.03.28. 21:00

A TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásból felújított Idősek Klubja ünnepélyes átadóját tartották meg Bölcskén, március 27-én. Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke látogatott a településre, ahol Baranya István polgármesterrel közösen vágták át a trikolórt a megújult épület előtt.

Hirdetés

Az elnök beszédében rámutatott, hogy sorra újulnak meg a helyi közösségeknek helyet adó épületek a megyében. A szociális alapszolgáltatások infrastrukturális fejlesztésére mintegy 600 millió forintnyi összeg jutott, Bölcske pedig különféle TOP-os pályázataival közel 400 millióból gyarapíthat.

Szép település Bölcske, közel a Dunához és a szívemhez – kezdte beszédét Fehérvári Tamás, aki régi, a faluhoz kötődő szabadidős emlékeit idézte fel elsőképpen. Örömét fejezte ki, hogy a település halad előre a fejlődés útján, amit a nyertes pályázatok bizonyítanak. Az idősek klubját illetően elmondta: a szépkorú generáció megérdemli a törődést és a figyelmet. A kormány és a megye egyaránt támogat minden olyan jó ügyet, amely a helyi közösségek, a családok és a különböző generációk javát szolgálja – tette hozzá.

 

 

Baranya István a projektet illetően felvázolta: az épület a költséghatékonyság jegyében az alaptól a tetőig megújult. Itt helyet kap minden szociális alapszolgáltatás, így például házi segítségnyújtás, tanyagondnok, idősek nappali ellátása, szociális étkeztetés és gyermekjóléti szolgálat. A polgármester köszönetét fejezte ki a megyei önkormányzat, a kormányzat illetve döntéshozók irányába.

AktuálisTolna megyeBölcskefelújításidősek klubja