2024.03.29, Péntek
Elfogadták Szekszárd költségvetését
Szekszárd - Faceook

Elfogadták Szekszárd költségvetését

MTI

2019.02.28. 21:00

Húsz és fél milliárd forintos főösszeggel elfogadta csütörtökön a szekszárdi közgyűlés a város idei költségvetését.

Hirdetés

A tolnai megyeszékhely képviselői nyolc igen szavazattal, három nem ellenében, egy tartózkodás mellett fogadták el a költségvetési rendeletet.

Ács Rezső polgármester (Fidesz-KDNP) a rendelet vitája előtt azt mondta: az idei "a fejlődés és a biztonság költségvetése". Az eddigi legmagasabb főösszegű szekszárdi büdzsében mintegy 13 milliárd forint a fejlesztési keret, hétmilliárd forintot fordítanak működésre - tette hozzá.

Ismertette: 872 millió forintot költenek városüzemeltetésre, ezen belül 30 millió forintot járdafelújításokra, amely minden szekszárdi választókerületet érint majd. Az önkormányzat 150 millió forintot fordít szociális kiadásokra, amelyek között 130 millió forint a pénzbeli segélyek, támogatások összege.

A költségvetés 24 európai uniós, illetve a Modern városok program nyolc fejlesztési projektjét tartalmazza. Ács Rezső ezek közül kiemelte, hogy a program keretében 3,6 milliárd forintért épülő városi uszoda már az idén elkészül, és elkezdődik a levéltárnak és a Tolna megyei könyvtárnak helyet adó, 4,1 milliárd forintos tudásközpont építése is.

Szintén elkezdik a várost a gemenci Keselyűssel összekötő út felújítását, mellette pedig kerékpárút, valamint az ipari park új csarnokainak építését. A polgármester kitért arra is, hogy az önkormányzat jelentős összeggel járul hozzá a szekszárdi tűzoltólaktanya korszerűsítéséhez.

AktuálisTolna megyeSzekszárdköltségvetés