2024.04.26, Péntek

A középiskolák is bemutatkoztak a pályaválasztási kiállításon

TMKH Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály

2018.11.23. 12:00

November 22-én kezdődött a középiskolák bemutatkozása a „jövőd záloga” Pályaválasztási Kiállítás programsorozat keretében. A megjelent diákokat és kísérőiket Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára és dr. Horváth Kálmán, a Tolna Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja köszöntötte.

Hirdetés

A rendezvényteremben 39 standon 156 kiállító várta az érdeklődőket, míg a Kulturális Központ előtti téren felállított „Szakmák Utcája” sátorban különböző szakmákkal ismerkedhettek meg testközelben a diákok, miközben a Szekszárdi Szakképzési Centrum Vendéglátó Szakképző Iskolájának tanulói által készített finom falatokat is megkóstolhatták. A mobil Kormányablak Buszban lehetőség nyílt megismerni a kormányablakokban történő ügyintézést szakemberek segítségével.

Délután Kövesi Ágota, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal alprojektvezetője tartott rendhagyó szülői értekezletet az iskolarendszerről, a pályaválasztás folyamatáról.

Idén először próbálhatták ki a diákok a pályaorientációs sziget nyújtotta lehetőségeket, ahol szakmai érdeklődést vizsgáló kérdőívekkel, ön- és pályaismereti kérdőívekkel, valamint az önismeret fejlesztéséhez, a pályaválasztáshoz és a munkavállaláshoz kapcsolódó hasznos tanácsokkal várták őket a szakemberek.

A középiskolák kiállítása pénteken és szombaton is folytatódik, pénteken 9.00-16.00 óráig, szombaton 9.00-12.00 óráig várják a látogatókat.
 

Galéria

AktuálisSzekszárdi Szakképzési CentrumJövőd záloga Pályaválasztási Kiállítás