2024.03.29, Péntek

Agrárképzések Napja és Szakmatúra Szekszárdon

TMKH Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály

2018.10.18. 17:30

018. október 4-én Szekszárdon került megrendezésre a Jövőd záloga Pályaválasztási Kiállítások rendezvénysorozat egyik elemeként az Agrárképzések Napja, melynek az AM Dunántúli Agrárszakképző Központ, Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium adott otthont. Simonné Szerdai Zsuzsanna főigazgató asszony megnyitóját követően Dömény Zoltán cégvezető a Lavina Kereskedelmi, Vendéglátó és Élelmiszeripari Kft. részéről, Stang Réka HR munkatárs az MCS Mohácsi Vágóhíd Zrt. részéről, Vesztergombi Norbert termelési vezető a Tolnatej Zrt. részéről és Heitz Péter üzletfejlesztési és digitális agronómiai vezető a Syngenta Kft. képviseletében tartott előadást az érdeklődő diákoknak és kísérőiknek.

Hirdetés

Ezt követően a látogatók különböző programokon ismerkedhettek meg az iskola profiljával: kiállítást és kóstolót tartottak saját készítésű péksüteményeikből, őshonos állatokat ismertettek meg a tangazdaságban, bemutatták az iskola húsüzemét és tankonyháját; illetve felismerési verseny, gépkiállítás, traktorozás és önvédelmi bemutató is színesítette a programot.

A rendezvényen - kellemes időjárás mellett - 10 iskolából 229 diák vett részt.
Pakson immár 11. alkalommal, 2018. október 9-10-én tartotta meg a Tolna Megyei Kormányhivatal Paksi Járási Hivatalának Foglalkoztatási Osztálya a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben, a Pályaválasztási Kiállítás programsorozat részeként a „Szakmatúra” elnevezésű rendezvényt. A program célja a pályaválasztás előtt álló, a Paksi járás területén tanuló 7-8. és 11-12. osztályos tanulók megismertetése a hiány- és egyéb, népszerű szakmákkal/hivatásokkal.

12 munkáltatóhoz látogathattak el a tanulók szervezetten, autóbuszokkal. Nagy népszerűségnek örvendett a katonai hivatás, melyet a Magyar Honvédség Tolna Megyei Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodájának előadása népszerűsített.

AktuálisSzekszárdJövőd záloga Pályaválasztási KiállításAgrárképzések Napja