2022.05.28, Szombat

Országos bajnok a szekszárdi Perczel szakképző iskola lány röplabda csapata

bonyhad.hu

2018.06.01. 15:00

A Szekszárdi SZC Perczel Mór Szakképző Iskola lány röplabda csapata, 2018. május 25-én Budapesten a BME Sportközpontban megrendezett Strandröplabda Diákolimpia Országos döntőjén vett részt. A versenyre 41 középiskola csapata nevezett.

Hirdetés

Az első három meccsüket szakadó esőben játszották végig a lányok, de jól alkalmazkodtak a körülményekhez, és mindegyiken győzni tudtak. Ahogy a torna izgalmai egyre fokozódtak, az időjárás is kegyesebb lett a Perczeles lányokhoz. A döntőbe jutásért a veszprémi Lovassy Gimnázium csapatával küzdöttek meg Dudás Evelinék. Pontos, türelmes játékuknak köszönhetően itt is győzelmet arattak.
A döntő mérkőzés a szintén veretlen PTE, Babits Gyakorló Gimnázium, Szakgimnázium csapata ellen nem ígérkezett egyszerű feladatnak. Mindét csapat megérdemelten jutott a fináléba, ami nagyon izgalmas, színvonalas mérkőzést hozott. A Perczeles lányoknak koncentráltabb játékkal, pontosabb nyitásokkal sikerült megnyerniük az Országos Döntőt 21:17-re. A bonyhádi lányok vereség nélkül lettek Országos bajnokok, ezzel minden eddiginél nagyobb sikert értek el iskolájuknak és Bonyhád városának.
2018. május 23-án a Perczel fiú csapata is részt vett Budapesten a BME sportközpontban szervezett Röplabda Országos Diákolimpia Döntőjében. Ők is remekül játszottak a 8-ba kerülésnél, a későbbi győztes Diákolimpiai Bajnok szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium ellen kaptak ki. A fiúk végül a 9-16. helyen végeztek, ami szintén kiváló eredmény.
A 2017/2018-as tanévben a középiskolák Röplabda Diákolimpiai versenyei lezárultak, ebben a sportágban idén ismételten Tolna megye legeredményesebb középiskolájának mondhatja magát a Szekszárdi SZC Perczel Mór Szakképző Iskolája és Kollégiuma.
 

AktuálisTolna megyeSzekszárdPerczel Mór Szakképző IskolaStrandröplabda Diákolimpia