2024.04.20, Szombat
A szekszárdi tűzoltóság laktanyájába látogattak idén a médiatábor résztvevői
tolna.katasztrofavedelem.hu

A szekszárdi tűzoltóság laktanyájába látogattak idén a médiatábor résztvevői

tolna.katasztrofavedelem.hu

2018.06.24. 21:16

A médiatábort 2010 óta rendezik meg minden évben, mely során az általános és középiskolás korú diákok mindennapjait különféle programokkal igyekeznek színesebbé és érdekesebbé tenni a szervezők.

Hirdetés

Az egy hét során különböző szervezetekhez látogatnak el a gyerekek, annak érdekében, hogy minél több mindennel ismerkedjenek meg, ezzel is szélesítve látókörüket, ami a média területén tevékenykedőknek elengedhetetlen.

A látogatás során a „B” szolgálati csoport tűzoltóinak köszönhetően a diákok megismerhették a tűzoltójárműveket, amiben eleinte nem volt nagy szerencséjük, mivel csak az „egyes szer” volt a laktanyában majd kicsit később, egy kárhelyszínről megérkezett a műszaki mentő is. Szerencsére ez nem szegte kedvüket, mindenre nyitottak és érdeklődőek voltak, kíváncsian figyelték a bemutatott eszközöket, és médiatáboroshoz illően kérdésekkel is bombázták a tűzoltókat.

Czövek Szabolcs és Benedek László, a Tűzoltó Emlékhely fő ötletgazdái körbevezették a csoportot a kiállításon, ahol a gyerekek a tűzoltó hagyományokkal, régi eszközökkel ismerkedhettek.

 

AktuálisTolna megyeSzekszárdtűzoltóságlaktanya médiatábor