2024.04.19, Péntek

Vasúti balesetet szimuláltak Dombóváron

www.infokocsola.hu

2017.10.01. 10:08

A gyakorlati feladatok végrehajtásába bekapcsolódtak a MÁV kivonuló műszaki csoportjai is.

Hirdetés

Több feladatból álló gyakorlatot szervezett a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat a MÁV dombóvári telephelyén az oda vonulásra jogosult hivatásos tűzoltó-parancsnokságok részére.

 

A gyakorlat feltételezése szerint a festőkabinban álló dieselmozdony gyulladt ki, a lángok az épületre is átterjedtek. A tüzet a kivonuló rajoknak sikerült rövid időn belül megfékezniük.

 

A gyakorlat második részében a feltételezés szerint a tűz átterjedt az épület mellett álló villamos mozdonyra, amelynek felsővezetéke áram alatt volt. A vezetékszakasz áramtalanítását és a feszültségmentesítést a MÁV Felsővezeték Csoportja elvégezte, a tűzoltást csak ezek után lehetett megkezdeni.

 

A harmadik részben egy kisiklott és megsérült, ipari sósavat szállító tartálykocsi balesetet kellett felszámolni. A veszélyes anyag kifolyását a tűzoltók védőruhában felderítették, megszüntették, a mentesítés után a tartálykocsi sínre helyezését a MÁV Balesetelhárítási Csoportja tűzoltói közreműködéssel végezte el.

 

A gyakorlat élethűen berendezett helyszínei hozzájárultak a vasúti közlekedés és szállítás területén előforduló tűzesetek, balesetek következményeinek gyors és szakszerű felszámolásához, az együttműködés megteremtéséhez szükséges gyakorlati ismeretetek megszerzéséhez.

 

Forrás: www.infokocsola.hu

AktuálisMÁVtűzoltóbalesetDombóvárgyakorlat