2024.04.20, Szombat

A fő téma a települések biztonsága, valamint az önkormányzatok és a polgárőrség szerepe volt.

Hirdetés

A települések biztonságáról, az önkormányzatok és a polgárőrség szerepéről tanácskoztak a szakemberek a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács soron következő ülésén 2017. október 17-én délelőtt Szekszárdon.

A rendezvényt Ribányi József, a Tolna Megyei Önkormányzat alelnöke nyitotta meg. A megyei bűnmegelőzési tanács tagjai előtt bemutatkozott Szabó Csaba ezredes a megyei rendőr-főkapitányság új vezetője.

 

 

Nagymányok közbiztonsági helyzetének javulásáról tartott előadásában a város és a rendőrség kapcsolatrendszerét is érintette Karl Béla polgármester. A bűncselekmények 2010-hez képest felére csökkentek a kisvárosban.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Dr. Túrós András ismertette a polgárőrség prevencióval kapcsolatos lehetőségeit, mindamellett, hogy elsődleges az alaptevékenység és az, hogy minden településen legyen polgárőr.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Dr. Hatala József az ifjúságvédelemmel kapcsolatos prevenció pályázatokban rejlő lehetőségeire, valamint a társszervek pályázatokban történő együttműködésének fontosságára hívta fel a figyelmet.

A Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács üléseit, ügyrendjét érintő további információk: Illés László titkár, [email protected], Tel: 0674/501-100

 

AktuálisbűnmegelőzésTolna megyenagymányokKözbiztonságpolgárőrifjúságvédelemTolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács