2024.04.20, Szombat

Elismerésben részesült a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.09.13. 13:17

Tolna Megye Közbiztonságáért elismerésben részesült a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület, melyet a Tolna Megyei Önkormányzat ünnepi közgyűlésén Fehérvári Tamás elnöktől vett át Csányi Imre, az egyesület elnöke.

Hirdetés

Az elismerést Tolna megye tűz és katasztrófák elleni védelmét szolgáló példaértékű tevékenységéért kapták a dunaföldváriak, akiknek nem ez az első díjuk, 2015-ben az év önkéntes tűzoltó egyesülete címet vehették át az országos katasztrófavédelmi főigazgatótól.

A földváriak 2012-ben első kategóriájú tűzoltósággá váltak, 2014-ben pedig a megyében elsőként, az országban hatodikként megkapták az önálló beavatkozáshoz való jogosultságot is. Az egyesületnek jelenleg negyvenkét tagja van, közülük tizenhatan vethetők be tűzoltásra, műszaki mentésre, akik váltásban, szabadidejükben, a nap huszonnégy órájában biztosítják a minimális négy fő kivonulási létszámot. Az elmúlt tíz év statisztikáját tekintve évente átlagosan 35 eseményhez vonulnak, ez a szám azonban tavaly 54 volt, és az idén is már 42 alkalommal segítettek a bajba jutottakon tűzesetek, közlekedési balesetek vagy a szélsőséges időjárás okozta problémák esetén.

Idén májusban a fennállásuk 140. évfordulóját ünneplő dunaföldváriak adtak otthont a Flórián napi ünnepségnek, ahol dr. Balázs Gábor tű. ezredes megyei igazgató méltatta az egyesület munkáját. Az igazgató elismerően szólt arról, hogy Dunaföldvárnak olyan polgárai vannak, akik szabadidejüket nem sajnálva vállalnak szolgálatot, akik a kitűzött célok eléréséért, a vállalt feladatok teljesítéséért anyagi áldozatra is képesek és  akik észreveszik a biztonságot veszélyeztető helyzeteket és azonnal tenni akarnak a megoldásuk érdekében. Munkájuk nemcsak Dunaföldvár, hanem egész Tolna megye javát szolgálja, magas szinten garantálva az itt élők tűz-és katasztrófák elleni védelmét. Az ünnepségen Csányi Imre parancsnok, aki tíz éve vezeti az egyesületet, díszserleget vehetett át, de kitüntetést kapott Wartig László, aki 1962 óta tagja az egyesületnek, a fiatalabbak közül Bircsár Antal, Boros Dávid, Csányi Gergő, Csiri Pál, Hegedűs András, Petrovics József, Rácz Szabolcs részesült elismerésben.

 

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

AktuálisTolna megyeKatasztrófavédelemelismerésdunaföldvárközlekedésbiztonságönkéntes tűzoltó egyesület