2024.02.25, Vasárnap
Különdíjat kapott a szekszárdi tűzoltó főhadnagy
Fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Különdíjat kapott a szekszárdi tűzoltó főhadnagy

tolna.katasztrofavedelem.hu

2017.06.14. 10:51

Idén tizenhatodik alkalommal hirdették meg a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot. A nyertes pályázat alkotója a multifunkciós heveder hazai alkalmazásának lehetőségeivel foglalkozott.

Hirdetés

Dr. Balogh Imre, az egykori Nehézipari Minisztérium néhai főosztályvezetője elkötelezett pártolója volt a tűzvédelmi szakterületnek. Özvegye neki állított emléket akkor, amikor 2000. június 23-án megállapodást kötött a főigazgatósággal és egy meghatározott összeget ajánlott fel, hogy abból elkészüljön a pályázat díja, egy bevésés nélküli aranygyűrű. A díjat minden év júniusában adják át. Az idén heten küldtek be pályaművet.

Az aranygyűrűt Dombrády Gábor tű. főhadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának főelőadója vehette át, aki dolgozatában azzal foglalkozott, hogyan lehet alkalmazni a multifunkciós hevedert a hazai tűzoltási, műszaki mentési műveletek során.

A bírálóbizottság úgy ítélte meg, hogy a pályaművek közül kettő különdíjra érdemes, így egy-egy karórát kapott Kolláth András tű. zászlós, a tatabányai hivatásos tűzoltó-parancsnokság katasztrófavédelmi megbízottja és Feri Róbert tű. főhadnagy, a szekszárdi katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztályának kiemelt főelőadója. Kolláth zászlós pályázatában a Tűzoltó Bandi és Morzsi Komplex Óvodai Tűzmegelőzési Programmal foglalkozott, míg Feri Róbert arra a kérdésre kereste a választ, hogyan lehet hatósági eszközökkel megszüntetni a beépített tűzjelző rendszerek téves jelzéseit.

 

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

AktuálisTolna megyeSzekszárdtűzvédelemkülöndíjDr. Balogh Imre Emlékpályázat