2024.04.24, Szerda
Május végén Szekszárdra várják a természet szerelmeseit
Kép: pixabay.com/illusztráció

Május végén Szekszárdra várják a természet szerelmeseit

zoldtars.hu

2017.05.22. 14:45

2017. május 26. és 27. között első alkalommal kerül megrendezésre Szekszárdon az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok. A kétnapos rendezvényen többek között ingyenesen látogatható folyamatos természetfilm vetítések és kiállítások várják az érdeklődőket.

Hirdetés

Nem akármelyik, hanem a nemzetközileg elismert, magas színvonalú Gödölllői Filmfesztivál keretein berül érkeznek Szekszárdra az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok. A filmfesztivál alapkoncepciója az, hogy egy bizonyos határidőn belül amatőr és profi természetfilmesek nevezhettek elkészült filmjükkel, rövidfilmjükkel, vagy animációjukkal a versenyre. A filmeknek különösebb kritériumokra nem kellett megfelelni, szabadon lehetett alkotni, bizonyos tematikákkon belül, ,ahová aztán a filmek besorolásra kerültek.

A program létrejöttének célja, hogy az ország minden területén láthassák a természet iránt fogékony emberek. a fiatalok azokat a fantasztikus magyar és külföldi alkotásokat, amik földünk csodáit, értékeit mutatják be és hívják fel a figyelmet a védelmükre. Ezen célok mentén, a gyermeknapi hosszú hétvégén (péntek - szombat) ingyenes filmvetítésekkel, szemléletformáló és szórakoztató családi és diák programokkal várja a szekszárdi művelődési központ, és a mozi az érdeklődőket.

A pénteki vetítések nagyrésze a fiatalabb korosztálynak szól, a szombati vetítések pedig a család minden tagjának/ családi vetítések (egész napos).

 

További információk:

A vetítési menetrend a Szekszárd Agora (mozi) oldalán, és a filmvetítési szóróanyagokon is elérhető.>>> LINK
A programokkal és a vetítésekkel kapcsolatban kereshető kontaktszemélyek, oldalak: Bóka Balázs (Zöldtárs) - [email protected]
Gödöllői Filmfesztivál: www.godollofilmfest.com/hu

 

Forrás: zoldtars.hu

AktuáliskiállításSzekszárdkörnyezetvédelemGödöllői Természetfilm Fesztiváltermészetfilm