2024.06.12, Szerda

Licittel segít Kenderesi Tamás a házát elveszítő decsi családon

nlcafe.hu

2017.05.26. 14:31

Leégett egy Tolna megyei család teljes háza, ezért Kenderesi Tamás úgy döntött, hogy árverésre bocsátja a riói olimpián viselt melegítőjét, a befolyt összeget pedig a családnak ajánlja – olvasható a nlcafe.hu oldalon.

Egy tavaszi dzsúdómérkőzésen találkozott a Tolna megyei Vaskó Sándor és a tavalyi olimpián 200 méteres pillangón bronzérmet szerzett Kenderesi Tamás. Az apa a lányának szurkolt, Kenderesi pedig a 12 éves öccse miatt vett részt az eseményen. Vaskó éppen a fiatal úszóval beszélgetett, méltatta, amiért egy szalagszakadással is végigküzdötte az olimpiát, majd rögtön ezután jött a telefon, hogy ég a családi háza. A férfi összeszedte a családját, és rohant is haza, de mire Siklósról Decsre hazaértek, mindenük leégett, annyi ruhájuk maradt csupán, amiben aznap reggel elmentek otthonról.

A dzsúdószövetség segíteni akart a férfinek, és elkezdtek gyűjtést szervezni a családjának; ruhákat, bútorokat kaptak, és a csütörtöki sajtótájékoztatón kiderült, hogy Kenderesi is szeretne könnyíteni Vaskóék helyzetén. Ezért az olimpikon úgy döntött, hogy az olimpián használt szabadidőruháját online árverésre bocsátja, az összeget pedig majd a bajbajutott családnak továbbítja.

A jótékonysági licitre itt lehet kattintani, az árverés június 13-án 13 óráig tart. A honlapon azok is találnak információt, akik a melegítőre nem tartanak igényt, de segíteni szeretnének.

 

Forrás:http://www.nlcafe.hu/csalad/20170525/kenderesi-tamas-olimpiai-uszo-melegitoje-bajbajutott-csalad-legeett-haz-arveres/

AktuálisadományTolna megyedecsKenderesi Tamásolimpikon