2024.03.29, Péntek

A napokban került megrendezésre az európai uniós program projektindító partnertalálkozója Tamásiban, melyre közösen 250 milliós vissza nem térítendő támogatást nyert el Dombóvár és Tamási önkormányzata, a Tolna Megyei Kormányhivatal és a Máltai Szeretetszolgálat. Az elnyert pénzügyi forrással a hátrányos helyzetű, inaktív, de dolgozni akaró embereknek segítenek.

Hirdetés

Tamási és Dombóvár polgármestereinek célja, hogy csökkentsék a munkanélküliséget, képzések segítségével teremtsenek a hátrányos helyzetűeknek munkalehetőséget és ezzel új esélyt.

Porga Ferenc, Tamási polgármestere a projektnyitón elmondta, a Dombóváron és Tamásiban nyílt Paktum irodák azt a célt szolgálják, hogy felkutassák azokat a személyeket, akik alkalmasak a projektben való részvételre. A központ Tamásiban lesz, de Dombóváron is heti egy alkalommal megtalálható majd a kormányhivatal dolgozója, aki segít a kérdések megválaszolásában. Első sorban a Máltai Szeretetszolgálat feladata lesz a toborzás, a regisztrált és nem regisztrált álláskeresők körében egyaránt.

Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere is felszólalt a rendezvényen. Mint mondta, a két település gazdasági mutatói hasonlítanak egymásra, míg Tamásiban a vállalkozások, Dombóváron a vasút a meghatározó munkalehetőség. A pályázat megvalósítására 36 hónap áll a projekt résztvevőinek rendelkezésére. Szabó Loránd reméli, hogy a Tamásiban és Dombóváron lévő vállalkozások élni fognak azokkal a lehetőségekkel, amelyek az ő fejlődésüket is segíteni tudják.

A projektnyitó rendezvényen Mátyás Tibor Attila, a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaerő-piaci ás alapképzési osztályának vezetője tartott előadást az itteni munkanélküliségi mutatókról. A rendezvényen Széll Aranka, a Tolna Megyei Kormányhivatal partnerségi koordinátora mutatta be a paktum rendszerének működését.

 

Forrás: dombomedia.hu

AktuálistámogatásTamásiDombóvárfoglalkoztatásmunkanélküliséghátrányos helyzetTolna Megyei Kormányhivatal