2024.03.29, Péntek

A mérnökképzés lehetőségeiről tárgyaltak Szekszárdon

kpvk.pte.hu

2017.03.13. 15:30

Dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár egyetemi és önkormányzati vezetőkkel, továbbá Tolna megye legjelentősebb vállalkozásainak képviselőivel tárgyalt a gépészmérnök alapszak rendszertechnológiai specializációjának 2017 szeptemberében Szekszárdon történő indításáról a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán.

Hirdetés

A széles körű szakmai érdeklődés által kísért megbeszélésen részt vett Dr. Bódis József a PTE rektora, Jenei Zoltán a PTE kancellárja, Dr. Horváth Béla a KPVK, Dr. Gábriel Róbert a TTK és Dr. Bachmann Bálint a MIK dékánja, valamint a műszaki képzés területén érintett megyei középiskolák, illetve kamarák és vállalkozások vezetői, a térség és a megye több településének polgármesterei, alpolgármesterei.

Amint a részt vevők kiemelték, a PTE MIK gépészmérnök BA szak azon hallgatói, akik tanulmányaikat 2017 szeptemberétől az 5-7. félévben a rendszertechnológiai specializáción Szekszárdon folytatják, a KPVK-n magas szakmai színvonalú képzésre és kiemelt ösztöndíjakra számíthatnak.

A találkozón Horváth István, Szekszárd országgyűlési képviselője és Dr. Haag Éva, Szekszárd megyei jogú város alpolgármestere is támogatásáról biztosította a szekszárdi színhelyű műszaki képzést. A Paksi Atomerőmű képviseletében jelenlévő Dr. Kovács Antal és a Paks2 részéről felszólaló Mittler István kommunikációs igazgatók a képzéshez nyújtott szakmai felajánlását megerősítve Palotásné Kővári Terézia, a Tolna Megyei Mérnöki Kamara elnöke is támogatásáról biztosította mind a 2017 szeptemberétől induló rendszertechnológiai specializációt, mind pedig a 2018 szeptemberétől duális formában e specializációval megvalósuló teljes gépészmérnöki alapképzést a PTE szekszárdi karán.

AktuálisTolna megyeSzekszárdfelsőoktatásönkormányzatpécsi tudományegyetemmérnökképzés