2024.04.29, Hétfő
A tamási gyermekotthon lakói sem maradtak ajándék nélkül
Képek: Boros Brigitta tű. fhdgy.

A tamási gyermekotthon lakói sem maradtak ajándék nélkül

tolna.katasztrofavedelem.hu

2016.12.23. 12:55

Tamásiban a szeptember 23-án megrendezett Értetek! program szervezőinek és a rendezvényen részt vett tamási középiskolások fejében született meg az ötlet, hogy plüssállatok gyűjtésébe kezdjenek, amelyeket majd a rászoruló gyermekeknek adományoznak.

Hirdetés

Az ajándékozásra pedig mi lenne alkalmasabb, mint a közeledő karácsony? A kezdeményezéshez a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Mentőszolgálat is csatlakozott, és az összegyűjtött játékokat a Vöröskereszt felajánlásával együtt a mai napon közösen juttatták el az V. számú Tamási Gyermekotthon lakói részére.

Az udvaron a gyerekek közelebbről is megismerkedhettek egy tűzoltó-, mentő- és rendőrautóval is. A meglepetésből fakadóan ki kisebb, ki nagyobb lelkesedést mutatott a járművek megismerése iránt.

Dr. Balázs Gábor tű. ezredes megyei katasztrófavédelmi igazgató üdvözölte a kezdeményezést, és az otthon vezetőjével közös álláspontot képviselve a gyerekek ismereteinek bővítése érdekében felajánlotta a további együttműködés lehetőségét. Ennek értelmében az otthon lakói a tamási önkormányzati és önkéntes tűzoltóknak köszönhetően előzetesen egyeztetett időpontokban a közeljövőben betekintést nyerhetnek a tűzoltóság működésébe, és rengeteg hasznos információval gazdagodhatnak.

A gyermekotthon lakói közös énekkel köszönték meg a látogatást és az ajándékokat, amiből jut a tagintézmények lakóinak is.

AktuálisTolna megyeKatasztrófavédelemrászoruló gyermekTamásiplüssállat