2024.07.25, Csütörtök

Adomány a szekszárdi kórháznak

2016.03.24. 16:25

Régóta várt műszerrel, egy új EKG berendezéssel támogatta a Mosolyért Közhasznú Egyesület a Balassa János Kórház Aneszteziológiai és Intenzív terápiás Osztályát.

Az osztály az egyesület adománya révén olyan eszközzel gyarapodott, mely felbecsülhetetlen értéket képvisel a mindennapi munka folyamán – hangsúlyozta dr. Rodek Gábor osztályvezető főorvos a szerda délelőtt tartott hivatalos átadón. Hozzátette, a régi EKG berendezés sokszor zajos és ezért értékelhetetlen felvételeket szolgáltatott. Pedig ezen a területen életbe vágóan fontos a pontosság, minden apróságnak nagy a jelentősége. Ezen kívül a régi EKG berendezés üzemeltetése körülményes volt. Az új, teljesen digitális eszköz jóval pontosabb, akár 3D-s képeket is képes megjeleníteni. Dr. Rodek Gábor a Kadarka.net kérdésére elmondta, hogy az EKG berendezést akár napi száz alkalommal is használják az osztályon, valamint, hogy  az új eszközzel egy tizenhat éves berendezést cserélnek le.

Nagy István, az „Országos Egyesület A Mosolyért Közhasznú Egyesület” elnöke az átadón emlékeztetett, a szervezet harmadik éve segíti a szekszárdi kórház gyermekosztályát különféle adományokkal. A szervezet főként olyan adományokkal támogatja az egészségügyi intézményeket, melyekkel csecsemők és gyermekek ellátását javíthatják – mondta Nagy István. Hozzátette, az aneszteziológiai és Intenzív osztályon is kezelnek gyermekeket, ezért is nyújtanak segítséget éppen itt.

A félmillió forint értékű berendezés vételárának mintegy harmadát a szekszárdi Rádió Antritt ajánlotta fel – tájékoztatta a kadarka-net-et az elnök. Mint mondta, e-nélkül a felajánlás nélkül nem jöhetett volna össze a szükséges összeg.

Zárszóként felhívta a vállalkozások és mindenki más figyelmét, máris újabb gyűjtésbe kezdtek, hogy még egy EKG berendezést adományozhassanak az osztálynak. Ugyanis az ott használt másik elavult EKG eszközt is indokolt volna egy modern berendezésre cserélni.

forrás: kadarka.net

 

Galéria

Helyi hírekadománySzekszárdbalassa kórházmosolyért egyesület