2024.04.25, Csütörtök

25 millió forint támogatást ad a dombóvári képviselő-testület a sportra

dombovar.hu

2018.04.03. 22:00

A város önkormányzata nevében Szabó Loránd polgármester sorra köti meg a helyi sportegyesületek vezetőivel az idei évre vonatkozó támogatási szerződést.

Hirdetés

Nemrégiben arról döntött a képviselő-testület, hogy 2018-ra a helyi kluboknak összesen 25 millió forintot biztosít.
A Dombóvári Box Egyesület ebből a keretből 1.000.000 forintot kap. Emellett az önkormányzat magára vállalta a tréningek helyszínéül szolgáló Mándi Imre Edzőterem közüzemi és egyéb működési díjainak kifizetését.
A Dombóvári Karatesuli Egyesület, a Dombóvári Kosársuli Közhasznú Egyesület, valamint a Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület is térítésmentesen használhatja edzéseire, versenyeire. illetve mérkőzéseire a Szuhay Sportcentrumot.
Az előbbi klubnak 1.500.000 forint, a kosarasoknak 3.500.000 forint, az utóbbi szervezetnek pedig 4.400.000 forint támogatás hagyott jóvá a képviselő-testület.
A szerződést a tavaly újjászerveződött Dombóvári Box Egyesület nevében Petrovicsné Farkas Ivett elnökségi tag, a 2017-ben nemzetközi és hazai versenyeken kiemelkedően szereplő Dombóvári Karatesuli Egyesület részéről Szabó Csaba elnök-vezetőedző, a magas színvonalú utánpótlás-nevelő munkát végző Dombóvári Kosársuli Közhasznú Egyesület képviseletében Czétány László elnök, a hosszú ideje sikert sikerre halmozó Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesülettől Ingula Tamás elnök, valamint Fazekas Gáspár vezetőedző írta alá Szabó Loránd polgármesterrel.
A városvezető kiemelte, hogy a képviselő-testület elkötelezett híve a rendszeres testmozgásnak, az egészséges életmódnak, valamint a szabadidős-, az utánpótlás- és versenysportnak. A település önkormányzata lehetőségeihez mérten különböző természetbeni juttatásokkal és összegekkel támogatja valamennyit, utóbbiaknál a döntéskor az eredményességet is figyelembe vette.

AktuálistámogatásDombóváratlétikaversenysportbox