2024.03.29, Péntek
A Keleti pályaudvar karbantartás miatt május 13-tól 26-ig zárva tart
Index Fotó: Bődey János

A Keleti pályaudvar karbantartás miatt május 13-tól 26-ig zárva tart

mavcsoport.hu

2019.04.25. 20:00

Karbantartás miatt május 13-tól 26-ig zárva tart a Keleti pályaudvar, emiatt számos vonat menetrendje, útvonala és végállomása módosul.

Hirdetés

Hatalmas feladat egy ilyen jelentős pályaudvar forgalomból történő kizárása és erre az időszakra egy utasbarát menetrend tervezése. A Nyugati és a Déli pályaudvar, valamint a peremkerületi állomások maximális kapacitását felhasználva a vonatok érkezésére és indítására, a vasúttársaság számtalan csatlakozási és utasigényt kielégítő menetrendet alkotott, összehangolva azt a Kelenföld–Pusztaszabolcs és a Rákos–Hatvan vasútvonal felújításának idejére bevezetett közlekedési renddel. A karbantartás részeként sor kerül a vágányok javítására és váltócserékre, valamint a teljes csarnok egységesen aszfaltozva lesz. 

Információk a karbantartásról

Vonatközlekedés a Keleti pályaudvar karbantartása idején

Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonal

  • A pécsi vonal és a Budapest–Baja–Sárbogárd vonal InterCity járatai, illetve az expresszvonatok Kelenföldről indulnak és oda is érkeznek.
  • A Déli pályaudvarról Dombóvárra 18:55-kor, 8018-as számmal másik járat közlekedik a 4218-as Budapest-Déli – Dunaújváros és a 8048-as Pusztaszabolcs-Dombóvár viszonylatú vonatok helyett.

 

 

Aszód-Balassagyarmat vonal Budapest-Pécel-Hatvan vonalszakasz Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely vonal Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonal Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonal Egyéb érintett vonalak Egyéb érintett nemzetközi vonatok

37-es villamos, M4-es metró:

A Keleti pályaudvar zárvatartása alatt a sűrítve közlekedő 37-es villamoson a Kőbánya felső és a Blaha Lujza tér között a BKK elfogadja a vasúti bérleteket. Az M4-es metrót a BKK sűrítve közlekedteti.

Korlátozott jegykiadás és ügyfélszolgálat

A Keleti pályaudvaron az utascsarnok és a belföldi pénztárak előtti terület is le lesz zárva a május 13-tól 26-ig tartó időszakban. Az utasok kiszolgálását a jelenlegi, Thököly út felől megközelíthető nemzetközi pénztárak területén tervezi a MÁV-START megvalósítani, ahol 4 belföldi és 4 nemzetközi pénztárablak, illetve 1 ügyfélszolgálati munkahely lesz, melyek 5:25 és 19:40 között tartanak nyitva. De várhatóan egy nap áramszünet miatt zárva lesznek. A pályaudvar zárva tartása idején, a pályaudvaron jegyértékesítő automata nem fog üzemelni. A csökkentett kapacitás és a kisebb hely miatti zsúfoltság elkerülésére javasoljuk, hogy belföldi jegyeiket a Vonatinfó alkalmazásból, vagy interneten az e-vonatjegyet választva vásárolják meg, elkerülve ezzel a sorban állást. A pályaudvar karbantartása idején az épületben található Kormányablak zárva tart.

AktuáliskarbantartásKeleti pályaudvarmenetrend változás