2024.04.26, Péntek

Korszerűbb üzemeltetés, gyorsabb, kényelmesebb ügyfélkiszolgálás

Kormánymegbízotti Kabinet

2018.02.02. 17:12

Az elmúlt időszakban újabb energetikai felújítás zárult le a Tolna Megyei Kormányhivatal két épületén. A beruházásnak köszönhetően a Tamási Járási Hivatal, valamint a Dombóvári Járási Hivatal épülete újult meg, melyek ünnepélyes átadására 2018. február 1-jén került sor.

Hirdetés

A Tolna Megyei Kormányhivatal tizenhárom ingatlanán a korábbi években már valósult meg komplex energetikai beruházás, de a hivatal további épületek felújításával és korszerűsítésével kíván eleget tenni az energiamegtakarítási elvárásoknak. A „Tolna Megyei Kormányhivatal középületeinek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” KEHOP -5.2.2-16-2016- 00016 azonosító számú projekt első ütemében hat kormányhivatali épület komplex energetikai felújítása valósult meg a 2017. év folyamán, majd az elmúlt év végén további két ingatlant érintő beruházás zárult le Dombóváron és Tamásiban.

A Tamási Járási Hivatal épületének ünnepélyes átadásán Süli János a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, hogy a beruházás során a teljes épület hőszigetelése megvalósult, külső árnyékolókat helyeztek el, a teljes belső felújítás és az akadálymentesítés is megtörtént. A közel 200 millió forint értékű fejlesztés a városban és a járásban lakók ügyintézését meggyorsítja, az itt dolgozók munkakörülményeit, illetve mind a kollégák, mind az ügyfelek komfortérzetét lényegesen javítja.

Dr. Belányi Márta, a Miniszterelnökség hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy a felújításokat már nem lehetett tovább halogatni, mivel az épületek jelentős része nem felelt meg a korszerű műszaki és hőtechnikai feltételeknek. A Kormány mintegy 25 milliárd forint keretösszeget különített el felújítási munkákra, hiszen a cél továbbra is a hivatalok energiahatékonyságának biztosítása, majd kiemelte a kormányablakokban dolgozó ügyintézők munkájának jelentőségét, akik jelenleg több mit ezerötszáz ügytípusban állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott köszöntőjében elmondta, hogy Tolna megye jól gazdálkodott a több mint 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással, és a fejlesztésnek köszönhetően nem csupán az épületek újultak meg, de a XXI. századi színvonalú épületben kiváló körülmények várják mind a kollégákat, mind az állampolgárokat.

A Tolna Megyei Kormányhivatal Tamási Járási Hivatala épületében  a hőszigetelés, a nyílászárók és a fűtési rendszer korszerűsítése valamint a megújuló energia felhasználásának eredményeként  közel 90 %-kal csökken a villamosenergia- és a földgázfogyasztás.

 

Dombóvár: Potápi Árpád János államtitkár, Dr. Belányi Márta helyettes államtitkár, Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott

 

Aznap délután a Dombóvári Járási Hivatal megújult épülete is átadásra került,  melyen Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is részt vett. A 168 millió forintból megvalósult korszerűsítésnek köszönhetően  közel 60 %-kal csökken az épületben  a villamosenergia- és a földgázfogyasztás.

 

AktuáliskorszerűsítésTolna Megyei Kormányhivatal