2024.04.26, Péntek

Interaktív színházi előadást szervezett idén a tolnai kulturális központ a népmese napja alkalmából.

www.tolna.hu

2017.10.05. 13:56

Az előadás után színes programokkal biztosítottak jó kedvet mintegy háromszáz gyermeknek.

Hirdetés

A kismadár szeretett volna összebarátkozni a büszke kóróval, de az nem állt vele szóba. Ám a madárka nem omlott össze, nem adta fel, és – bár másoktól is egy csomó elutasítást kapott –, addig-addig szervezkedett, míg végül csak-csak jóba lettek a kóróval. Nagyjából erről szól A kismadár és a kóró című mese, amelyet a budapesti Magyar Népmese Színház adott elő csütörtökön délelőtt Tolnán, a lovardában.

Az interaktív produkció a magyar népmese napja alkalmából zajlott, amely Benedek Elek szeptember 30-i születésnapjához kötődik. Kiss-Kurz Evelin, a Tolnai Kulturális Központ és Könyvtár vezetője elmondta: intézményük évek óta megrendezi a népmesés programot szeptember végén.

Idén a színielőadás után a kulturális központ udvarán a paksi Ökocsiga Játszóház népi játszóterén és egyéb, a kulturális központ által biztosított színes program által érezhette jól magát a mintegy háromszáz, a tolnai Wosinsky, Széchenyi és Szent Mór iskolából, illetve a Gesztenyéskert és a Selyem óvodából érkezett kisgyerek.

 

Forrás:www.tolna.hu

 

AktuálisTolnagyermeknépmese