2023.02.02, Csütörtök

„UtcArt” – Street Art Magyarországon fotópályázat indul

2016.03.05. 14:55

A szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ fotópályázatot hirdet „UtcArt” – Street Art Magyarországon címmel. A szervezők az utcai művészetet keresik, amely elgondoltat, megmosolyogtat vagy meghökkent. Olyat ami szép, szellemes vagy innovatív.

Hirdetés

A szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ fotópályázatot hirdet „UtcArt” – Street Art Magyarországon címmel. A szervezők az utcai művészetet keresik, amely elgondoltat, megmosolyogtat vagy meghökkent. Olyat ami szép, szellemes vagy innovatív. A legjobb képekből kiállítást terveznek március végén.

Távol álljon tőlünk, hogy pályázati felhívásunkkal bárkit arra buzdítsunk: itt az ideje kinyilatkoztatni szunnyadó művész mivoltunkat, színezzük ki az utcát, a tereket, hiszen ez rongálásnak minősül.

Pályázati felhívásunk azt a célt szolgálja, hogyan lássuk meg a szürke hétköznapokban mi számíthat művészetnek, amit esetleg észre sem veszünk, pedig minden nap elhaladunk mellette az utcán. 
Van, hogy észrevesszük, megmosolyogjuk, de nem tulajdonítunk neki jelentőséget. Itt az idő, hogy megmutassuk másoknak!

Pályázatunkkal arra buzdítunk mindenkit, járjon nyitott szemmel, örökítse meg és küldje be nekünk azt az utcai „alkotást”, amelyet érdemes megmutatni.

Legyen ez egy graffiti, egy matrica a falon, egy szoboröltöztetés, egy smiley a buszmegállóban. Bármi, amivel az utcán találkozunk és gondolatokat ébreszt bennünk.

A legjobb beküldött fotókat kiállítjuk!
 

  • A pályázaton bárki részt vehet, egy kikötésünk van: a fotó Magyarországon készüljön!
  • A pályázaton csak valódi és csak a pályázó által készített fotóval lehet részt venni. Amennyiben valaki a pályázati felhívásban leírtak ellenére nem saját fotóval jelentkezik, tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével, vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is
  • Egy pályázó legfeljebb 5 db képet küldhet be (több kép esetén képenként külön e-mailben célszerű elküldeni)
  • A fotókat legalább 5 megapixeles méretben kérjük beküldeni
  • A képek file nevében szerepeljen a pályázó család- és keresztneve, illetve a kép címe
  • A résztvevő a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket és egyben hozzájárul, hogy a rendezők képeiket térítésmentesen használják
  • A szervezők fenntartják a jogot, hogy amennyiben nem érkezik megfelelő számú vagy minőségű pályázati anyag, úgy nem hirdetnek győztest

Beérkezési határidő: 2016. március 6.
Zsűrizés: 2016. március 9. 17:00
Kiértesítés (e-mailben): 2016. március 12-ig.

Kiállításmegnyitó időpontja: 2016. március 25. 17:00
 

Zsűri:
Jantner László aranykoszorús fényképészmester
Kiss Albert fotós
Dr. Varga Katalin Szekszárd Megyei Jogú Város jegyzője
Halmai-Nagy Róbert igazgató
Wessely Judit közösségfejlesztési csoportvezető - újságíró

 

Nyeremények:

Maradjon meglepetés, de annyit elárulhatunk, hogy a tarsolyunkban van pl. egy fotókurzus Jantner Lászlóval!

A képeket a [email protected] e-mail címre kérnénk elküldeni.

Galéria

Helyi hírekSzekszárdbabits művelődési házstreet artfotópályázat