2024.05.23, Csütörtök

Bogyiszló meglévő sportpályájára épül 243 millió Ft-ból tornacsarnok a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében, melynek alapkövét május 2-án tette le Boros Anita, vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár.

- Az eddigi közel 25 alapkőletétel után büszkén állíthatom, hogy munkánk nem hiábavaló. Az érintett települések visszajelzései alapján a kormány támogatása nélkül nem indulhatott volna el az a komplex hiánypótló sportfejlesztés, melynek eredményeit a diákok már a következő tanévben országszerte élvezhetik - emelte ki beszédében a helyettes államtitkár.

A tornacsarnok a település sportpályáján épül, és nemcsak a mindennapos testnevelésórák helyszínéül szolgál, hanem alkalmas lesz olyan teremsportokra is, mint a kosárlabda, röplabda vagy teremfoci. A létesítmény oktatási időn kívül szélesebb közönség kiszolgálására is lehetőséget biztosít.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. A programot a kormány döntése alapján teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszírozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Tolna megyében a bogyiszlói beruházás mellett Tolnán tanuszoda épül.

forrás: mti

Galéria

Helyi hírekalapkőbogyiszlótornateremboros anitafejlesztési minisztérium